Η Κύπρος άντλησε 1,75 δισ. ευρώ με έξοδο στις αγορές

Η Κύπρος άντλησε 1,75 δισ. ευρώ με έξοδο στις αγορές

ΑΓΟΡΕΣ Δημιουργία 07/04/20, 18:11

Το ποσό των 1,7 δισ. ευρώ άντλησε την Τρίτη η Κύπρος από τη νέα έξοδο της Λευκωσίας στις αγορές, με την έκδοση 7ετούς και 30ετούς ομολόγων.

Σε σχετική δήλωση, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Κωνσταντίνος Πετρίδης, ανέφερε πως «θλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου για την ολοκλήρωση της έκδοσης δύο ομολόγων, 7ετούς διάρκειας ύψους 1,25 δισ. ευρώ και 30ετούς διάρκειας ύψους 0,5 δισ. ευρώ με τις ενδεικτικές αποδόσεις να διαμορφώνονται μέχρι αυτή τη στιγμή στα 1.55% και 2,33% αντίστοιχα.

Η συνολική προσφορά έχει φθάσει τα 2,6 δισ. ευρώ που καταδεικνύει ότι σε αυτή τη δύσκολη διεθνή οικονομική συγκυρία, η οποία χαρακτηρίζεται από μεγάλη αβεβαιότητα λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, η Κυπριακή οικονομία συνεχίζει να περιβάλλεται με εμπιστοσύνη από τις διεθνείς αγορές.

Με την έκδοση των δύο ομολόγων, ενισχύεται η ρευστότητα για αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, σε μια περίοδο που η κρίση έχει παραλύσει ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας με τις αντίστοιχες επιπτώσεις στα δημόσια οικονομικά» ανέφερε ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ.

Αν σου άρεσε κάνε