Σε μεικτό έδαφος η Ασία

Σε μεικτό έδαφος η Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:11 Δημιουργία 09/04/20, 10:05

Σε μεικτό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Πέμπτης, μετά το ανοδικό ξέσπασμα των δεικτών της Wall Street χθες στον απόηχο της είδησης πως ο Γερουσιαστής Bernie Sanders αποσύρεται από την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει οριακές απώλειες 0,04% στις 19.345,77 μονάδες στον απόηχο των δηλώσεων του διοικητή της κεντρικής τράπεζας της χώρας ότι η οικονομία αντιμετωπίζει "ιδιαίτερα μεγάλη αβεβαιότητα" όσον αφορά το αντίκτυπο της πανδημίας.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο 0,7%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κερδίζει 0,4%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύεται σε ποσοστό 1,4% μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας να διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο στο ιστορικό χαμηλό του 0,75%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει άλμα 3,5%.

Οι μετοχές σε Σιγκαπούρη κερδίζουν 1,2% ενώ σε Ταϊβάν και Ινδονησία υποχωρούν 0,2% και 0,05% αντίστοιχα.

Οι επενδυτές θα εστιάσουν σήμερα την προσοχή τους στις κρίσιμες συνομιλίες της Σαουδικής Αραβίας με τη Ρωσία για τα επίπεδα της πετρελαϊκής παραγωγής.

Οι μεγάλοι πετρελαιοπαραγωγοί θα συνεδριάσουν σήμερα με τους αναλυτές να μην αποκλείουν μια συμφωνία για την περικοπή των επιπέδων παραγωγής, παρά την άγρια κόντρα της Σαουδικής Αραβίας με τη Ρωσία τις προηγούμενες εβδομάδες που οδήγησε την πρώτη να ενισχύσει την παραγωγή της αν και η ζήτηση έχει καταρρεύσει εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης του κοροναϊού.

Στο μεταξύ, τα τελευταία στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως χθες Τετάρτη έδειξαν ότι για δεύτερη συνεχόμενη μέρα καταγράφηκαν σχεδόν 2.000 θάνατοι στις ΗΠΑ, στο χειρότερο ημερήσιο απολογισμό θυμάτων σε οποιαδήποτε χώρα στον πλανήτη αφότου ξέσπασε η πανδημία.

Το νέο θλιβερό ρεκόρ (+1.973 θάνατοι) αυξάνει σε 14.695 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της ασθένειας COVID-19 στις ΗΠΑ.

Οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας για την εβδομάδα έως τις 4 Απριλίου. Οι αναλυτές περιμένουν οι νέες αιτήσεις να ξεπεράσουν τα πέντε εκατ.

Αν σου άρεσε κάνε