«Κόκκινο» στην Ασία με το βλέμμα στις προβλέψεις του ΔΝΤ

«Κόκκινο» στην Ασία με το βλέμμα στις προβλέψεις του ΔΝΤ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:01 Δημιουργία 15/04/20, 09:58

Στο «κόκκινο» κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Μ. Τετάρτη, στη σκιά της προειδοποίησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι η παγκόσμια οικονομία οδεύει για τη χειρότερη ύφεση από τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στις τελευταίες του εκτιμήσεις το Ταμείο κάνει λόγο για συρρίκνωση της παγκόσμιας οικονομίας κατά 3% αυτό το έτος, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για ανάπτυξη 3,3%, με όλες τις ανεπτυγμένες οικονομίες να διολισθαίνουν σε βαθιά ύφεση φέτος.

Η επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Gita Gopinath, σημείωσε ότι η συνολική απώλεια στο παγκόσμιο ΑΕΠ θα μπορούσε να φτάσει τα 9 τρισ. δολ. ξεπερνώντας τις οικονομίες της Γερμανίας και της Ιαπωνίας μαζί.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 υποχωρεί 0,45% στις 19.550,09 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng χάνει 0,6%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί σε ποσοστό 0,4%.

Στην Αυστραλία ο S&P-ASX 200 χάνει 0,5%, ενώ οι δείκτες σε Νέα Ζηλανδία και Σιγκαπούρη ενισχύονται.

Οι απώλειες στην Ασία ακολουθούν ένα εντυπωσιακό ράλι χθες στη Wall Street, με τον βιομηχανικό Dow Jones να σημειώνει άλμα 2,4% στις 23.949,76 και τον τεχνολογικό Nasdaq να βγαίνει από την bear-market σημειώνοντας ράλι 4%.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να εστιάζουν στο χρονοδιάγραμμα για την ελάφρυνση των αυστηρών περιορισμών που έχουν επιβληθεί στις κοινωνίες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού. Ήδη, αρκετές κυβερνήσεις στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων η Ιταλία και η Ισπανία, έχουν αρχίσει να κάνουν τα πρώτα δειλά βήματα για την χαλάρωση των μέτρων προκειμένου να αρχίσει η οικονομία να ξαναλειτουργεί.

Αν σου άρεσε κάνε