Πετρέλαιο: Ο χειρότερος Απρίλιος της ιστορίας

Πετρέλαιο: Ο χειρότερος Απρίλιος της ιστορίας

ΑΓΟΡΕΣ UPD 13:41 Δημιουργία 15/04/20, 13:38

«Καμπανάκι» για τον χειρότερο Απρίλιο στην ιστορία της βιομηχανίας του πετρελαίου χτυπάει η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας(ΙΕΑ).

«Σε λίγα χρόνια, θα ανατρέχουμε στο 2020 και αυτό που μάλλον θα βλέπουμε είναι ότι ήταν η χειρότερη χρονιά στην ιστορία για τις διεθνείς αγορές πετρελαίου», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΙΕΑ, Φατίχ Μπιρόλο σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

«Στη διάρκεια αυτής της τραγικής χρονιάς, το δεύτερο τρίμηνο θα μπορούσε να είναι το χειρότερο. Και στη διάρκεια αυτού του τριμήνου, ο Απρίλιος ο χειρότερος μήνας -πιθανότατα ο "Μαύρος Απρίλιος" στην ιστορία της πετρελαϊκής βιομηχανίας», σημειώνει ο κ. Μπιρόλ.

Οι ανησυχίες για προσφορά μεγαλύτερη της ζήτησης -εν μέσω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού- είχαν ως αποτέλεσμα βουτιά 5% των τιμών του πετρελαίου, στα 28 δολάρια το βαρέλι. Η ΙΕΑ προέβλεψε βουτιά της παγκόσμιας ζήτησης αργού κατά 29 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Απρίλιο, στα χαμηλότερα επίπεδα 25ετίας, εκτιμώντας ότι η συμφωνία για μειώσεις στην παραγωγή δεν αντισταθμίζουν, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, τη δραματική μείωση της ζήτησης.

Το μπρεντ υποχωρούσε στα 28,11 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό κατέγραφε απώλειες 2,5%, κάτω από τα 20 δολάρια το βαρέλι.

Αν σου άρεσε κάνε