Πάνω η Ασία παρά τη «βουτιά» του πετρελαίου

Πάνω η Ασία παρά τη «βουτιά» του πετρελαίου

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:16 Δημιουργία 27/04/20, 10:14

Με κέρδη καλωσόρισαν οι ασιατικές αγορές τις ανακοινώσεις της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας (Bank of Japan), η οποία αποφάσισε να διευρύνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσής της, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με άνοδο 2,50%, στις 19.743,50 μονάδες, με τον νοτιοκορεατικό KOSPI να "προσθέτει" 1,71%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng σημειώνει άνοδο 1,87%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shangai ενισχύεται κατά 0,38%, ενώ ο Shenzen κερδίζει 0,87%. Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted σημείωσε ισχυρά κέρδη 2,13%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 έκλεισε με κέρδη 1,50%.

Συγκεκριμένα, η ιαπωνική κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε σειρά νέων μέτρων για την αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας και την άμβλυνση των επιπτώσεων της πανδημίας. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται η αγορά εμπορικών χρεογράφων και εταιρικών ομολόγων, καθώς και η αύξηση της αγοράς χρεογράφων και ομολόγων έκδοσης της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Η BoJ διατήρησε επίσης το βασικό βραχυπρόθεσμο επιτόκιό της στο ύψος του -0,1%, ενώ δεσμεύθηκε στη διατήρηση της απόδοσης του 10ετούς ιαπωνικού κρατικού ομολόγου κοντά στο 0%.

Στην Κίνα, τα κέρδη στον δευτερογενή τομέα (βιομηχανία) υποχώρησαν κατά 34,9% τον Μάρτιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, ενώ στο α' δίμηνο του έτους (Ιανουάριος - Φεβρουάριος) η αντίστοιχη πτώση ήταν 38,3% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικών Στοιχείων, που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα. Σε επίπεδο α' τριμήνου, η πτώση κινήθηκε στο 36,7%.

Η χώρα έχει επιστρέψει στην παραγωγή μετά από μια εκτεταμένη περίοδο lockdown νωρίτερα εντός του έτους, λόγω του ξεσπάσματος της πανδημίας.

Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω των έντονων πρόσφατων διακυμάνσεών τους, συνεχίζουν με πτωτικές τάσεις, οι οποίες εμφανίζονται εντονότερες στο αμερικανικό αργό. Συγκεκριμένα, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent υποχωρεί κατά 1,59%, στα 21,10 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό σημειώνει "βουτιά" 8,09%, στα 15,57 δολ. το βαρέλι.
.

Αν σου άρεσε κάνε