«Πράσινο» στην Ασία κόντρα στα δυσοίωνα μηνύματα για το Χονγκ Κονγκ

«Πράσινο» στην Ασία κόντρα στα δυσοίωνα μηνύματα για το Χονγκ Κονγκ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:09 Δημιουργία 05/05/20, 10:07

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ασιατικοί δείκτες στη συνεδρίαση της Τρίτης, παρά τα στοιχεία που δείχνουν ότι το α' τρίμηνο του 2020 ήταν το χειρότερο για την οικονομία του Χονγκ Κονγκ εδώ και πάνω από 45 χρόνια.

Σημειώνεται ότι οι αγορές σε Ιαπωνία, ηπειρωτική Κίνα και Νότια Κορέα είναι σήμερα κλειστές λόγω επίσημων αργιών.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Hang Seng σημειώνει άνοδο 0,78%, μετά την ανακοίνωση ότι η οικονομία της αυτόνομης κινεζικής πόλης - κράτους συρρικνώθηκε κατά 8,9% το α' τρίμηνο σε ετήσια βάση, στη χειρότερη "επίδοσή" της από το 1974.

Μολονότι η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται υπό έλεγχο σε τοπικό επίπεδο, "το εξωτερικό περιβάλλον παραμένει γεμάτο με μεγάλες προκλήσεις", όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών του Χονγκ Κονγκ Paul Chan, σε δήλωσή του. "Προχωρώντας στο β' τρίμηνο, θεωρούμε ότι, ακόμη και εάν υπάρξει βελτίωση, αυτή θα είναι σταδιακή και μικρή", είπε.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 1,64%, καθώς η χώρα έχει μπει σε διαδικασία επανεκκίνησης της δραστηριότητας των επιχειρήσεων, μετά από εβδομάδες lockdown. Η κεντρική τράπεζα της χώρας, Reserve Bank of Australia, διατήρησε το βασικό επιτόκιό της σταθερό στο 0,25% και προέβλεψε πτώση του ΑΕΠ κατά 10% στο α' εξάμηνο του 2020 και 6% στο σύνολο του έτους.

"Διεθνώς, οι χρηματοοικονομικές αγορές λειτουργούν πιο αποτελεσματικά σε σχέση με πριν από έναν μήνα, μολονότι οι συνθήκες δεν έχουν ομαλοποιηθεί πλήρως", σημείωσε ο διοικητής της RBA, Philip Lowe, στη δήλωσή του με την οποία συνόδευσε την ανακοίνωση για τα επιτόκια. "Το Συμβούλιο δεν θα αυξήσει το βασικό επιτόκιο μέχρι να υπάρξει πρόοδος προς την αποκατάσταση της απασχόλησης και μέχρι ο πληθωρισμός να κατασταλάξει εντός του πεδίου του στόχου για 2% έως 3%", πρόσθεσε.

Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted σημείωσε άνοδο 0.50%, στην Σιγκαπούρη ο STI "κερδίζει" 0,84%, ενώ στην Ινδία ο Nifty 50 κερδίζει 0,59%.

Αν σου άρεσε κάνε