Δίχως κατεύθυνση οι ασιατικές αγορές

Δίχως κατεύθυνση οι ασιατικές αγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:40 Δημιουργία 07/05/20, 09:00

Σε μεικτό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Πέμπτης, μετά τις χθεσινές απώλειες στη Wall Street, στον απόηχο των στοιχείων-σοκ για τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού στην αμερικανική αγορά εργασίας.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες από την εταιρεία ADP έδειξαν ότι ο ιδιωτικός τομέας έχασε συνολικά 20,2 εκατ. θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα καθώς η επιχειρηματική δραστηριότητα ουσιαστικά κατέρρευσε εν μέσω του μαζικού κλειδώματος της αμερικανικής οικονομίας.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει μικρά κέρδη 0,3% στις 19.674,77 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί σε ποσοστό 0,6%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει οριακές απώλειες 0,05%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύεται 0,1%. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 χάνει 0,6%.

Την ίδια στιγμή, οι τελευταίες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το εμπόριο και οι νέες κατηγορίες κατά της Κίνας για την πανδημία του κορονοϊού επιβαρύνουν περαιτέρω την επενδυτική ψυχολογία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι σύντομα θα αξιολογήσει την πρόοδο στην προκαταρκτική εμπορική συμφωνία με την Κίνα που τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο οδηγώντας σε ανακωχή τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη μετά την επιβολή δασμών πολλών δισεκατομμυρίων τους προηγούμενους μήνες.

Το ενδεχόμενο να αναζωπυρωθεί η ένταση στις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών εν μέσω μάλιστα της πανδημίας του κορονοϊού προκαλεί έντονη ανησυχία στους επενδυτές.

Αν σου άρεσε κάνε