Ευφορία στην Ασία με φόντο την επανέναρξη των εμπορικών διαπραγματεύσεων

Ευφορία στην Ασία με φόντο την επανέναρξη των εμπορικών διαπραγματεύσεων

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:49 Δημιουργία 08/05/20, 09:46

Ευφορία επικρατεί στα ασιατικά χρηματιστήρια στη συνεδρίαση της Παρασκευής, με φόντο τις πληροφορίες περί επανέναρξης των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας.

Το Reuters μετέδωσε ότι οι κορυφαίοι διαπραγματευτές των ΗΠΑ και της Κίνας για το εμπόριο επικοινώνησαν την Παρασκευή και συμφώνησαν να ενισχύσουν την συνεργασία τους σε οικονομικά θέματα και σε θέματα δημόσιας υγείας.

Επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείο Εμπορίου της Κίνας, το Reuters ανέφερε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης να συνεργαστούν για να εφαρμόσουν την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας που υπεγράφη στην αρχή του έτους.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει άλμα 2,5% στις 20.162,79 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται σε ποσοστό 1,1%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κερδίζει 0,8% και ο Shenzhen Composite σημειώνει άνοδο 1,1%.

Ο Kopsi της Νότιας Κορέας ενισχύεται σε ποσοστό 1%. Στον αντίποδα, οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Ινδονησία χάνουν 0,05% και 0,3% αντίστοιχα.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κερδίζει 0,6% παρά τις ζοφερές προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας της χώρας που προειδοποίησε ότι η οικονομία έχει μπροστά της μια αργή και σταδιακή ανάκαμψη με την ανεργία να παραμένει σε υψηλά επίπεδα για πολλά χρόνια. Στην τελευταία της έκθεση η τράπεζα εκτιμά ύφεση 6% για το 2020 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Αν σου άρεσε κάνε