Επιφυλακτικά κέρδη στην Ασία

Επιφυλακτικά κέρδη στην Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:41 Δημιουργία 15/05/20, 09:39

Επιφυλακτικά κέρδη καταγράφουν τα ασιατικά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Παρασκευής, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν την προσπάθεια επανεκκίνησης των οικονομιών σε παγκόσμιο επίπεδο, εν μέσω των ανησυχιών των ειδικών για μια διαρκή απειλή στη δημόσια υγεία από τον κορονοϊό.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημειώνει άνοδο 0,6% στις 20.037,47 μονάδες καθώς αρκετές περιοχές της χώρας χαλαρώνουν τους περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών και στις επιχειρήσεις, αν και βαθαίνουν οι ανησυχίες για την αύξηση των κρουσμάτων.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει οριακές μεταβολές, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύεται σε ποσοστό 0,1%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας καταγράφει μικρά κέρδη 0,2%. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημειώνει άνοδο άνω του 1%.

Οι επενδυτές παραμένουν νευρικοί καθώς βλέπουν τις ελπίδες του για μια γρήγορη ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας να διαψεύδονται. Την ίδια στιγμή, η επιθετική ρητορική από την Ουάσινγκτον για τις ευθύνες της Κίνας στην πανδημία έχει αναζωπυρώσει τις ανησυχίες για τον κίνδυνο μιας νέας σύγκρουσης μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι δεν έχει καμία επιθυμία να μιλήσει στον Κινέζο πρόεδρο Τζιπίνγκ, αν και επισήμανε ότι έχει πολύ καλή σχέση μαζί του. Δήλωσε επίσης ότι θα εξετάσει κυρώσεις για τις κινεζικές επιχειρήσεις που διαπραγματεύονται σε αμερικανικές αγορές αλλά δεν ακολουθούν τους λογιστικούς κανόνες των ΗΠΑ.

Αν σου άρεσε κάνε