Σε υψηλά μηνός το brent

Σε υψηλά μηνός το brent

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:00 Δημιουργία 18/05/20, 08:57

Σε ανοδική τροχιά κινούνται οι τιμές πετρελαίου, εν μέσω σταδιακής ανάκαμψης της ζήτησης τη στιγμή που χαλαρώνουν τα μέτρα lockdown, ενώ οι γενναίες μειώσεις στην παραγωγή οδηγούν το μπρεντ σε υψηλά μηνός και το αμερικανικό αργό σε υψηλά εννέα εβδομάδων.

Ειδικότερα, ισχυρά κέρδη πάνω από 4% σημειώνει το αμερικανικό αργό μία ημέρα πριν από την εκπνοή του συμβολαίου Ιουνίου.

Η τιμή του μπρεντ κατέγραφε κέρδη 3%, έχοντας ξεπεράσει τα 33 δολάρια το βαρέλι και «σκαρφαλώνοντας» ενδοσυνεδριακά στα υψηλότερα επίπεδα από τις 13 Απριλίου. Άλμα 4,5% για το αμερικανικό αργό, έχοντας αναρριχηθεί έως και τα 30,82 δολάρια το βαρέλι, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 16 Μαρτίου.

«Το ανοδικό momentum στις τιμές του πετρελαίου αναμένεται να συνεχισθεί, καθώς χαλαρώνουν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις», επισημαίνει ο Στέφεν Ίνες, στρατηγικός αναλυτής στην AxiCorp.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Ιουνίου για το αμερικανικό αργό εκπνέουν αύριο, έως τώρα όμως είναι ελάχιστες οι ενδείξεις ότι θα επαναληφθεί η ιστορική βουτιά -κάτω του μηδενός- που είχε καταγραφεί τον προηγούμενο μήνα εν όψει της εκπνοής του συμβολαίου Μαϊου, καθώς η μείωση της παραγωγής και οι ενδείξεις ανάκαμψης της ζήτησης επαναφέρουν τις ισορροπίες στις διεθνείς αγορές, στηρίζοντας τις τιμές.

Αν σου άρεσε κάνε