Σε μεικτό έδαφος η Ασία με το βλέμμα στα επιτόκια

Σε μεικτό έδαφος η Ασία με το βλέμμα στα επιτόκια

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:44 Δημιουργία 20/05/20, 09:42

Σε μεικτό έδαφος κινούνται οι ασιατικοί δείκτες στις συναλλαγές της Τετάρτης, μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημειώνει άνοδο 0,8% στις 20.595,15 μονάδες μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν μόλις 0,4% τον Μάρτιο έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για βουτιά 7%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng χάνει 0,2%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί σε ποσοστό 0,4%, ενώ ο Shenzhen Composite σημειώνει πτώση 0,7% μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας να αφήσει αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο δανεισμού, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κερδίζει 0,4%, ενώ οι δείκτες σε Ταϊβάν και Μαλαισία ενισχύονται 0,4% και 0,1% αντίστοιχα. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει άνοδο 0,3%.

Στο Τόκιο οι μετοχές της Sony Financial Holdings σημειώνουν ράλι άνω του 20% μετά την ανακοίνωση της Sony Corp. ότι θα απορροφήσει τη μονάδα μέσω μιας προσφοράς αξίας 3,7 δισ. δολ. Η Sony κατέχει ήδη το 65% περίπου της μονάδας.

Στο Χονγκ Κονγκ οι μετοχές της Lenovo κερδίζουν 0,7% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το τελευταίο τρίμηνο. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της το τελευταίο τρίμηνο υποχώρησαν 64%, ωστόσο ο επικεφαλής της Lenovo δήλωσε ότι περιμένει οι πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών και κέντρων δεδομένων να ανακάμψουν το τρέχον τρίμηνο καθώς η παραγωγή στην Κίνα επιστρέφει και η πανδημία του κορονοϊού έχει δώσει ισχυρή ώθηση στις διαδικτυακές δραστηριότητες.

Αν σου άρεσε κάνε