Στα τάρταρα οι τιμές του πετρελαίου

Στα τάρταρα οι τιμές του πετρελαίου

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:22 Δημιουργία 22/05/20, 09:00

Στα… τάρταρα οδηγεί τις τιμές του πετρελαίου η Κίνα, αλλά και ο «πόλεμος» με την Ουάσινγκτον περί ευθυνών για το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, στη Νέα Υόρκη, το συμβόλαιο του αργού χάνει 5,7% στα 31,98 δολάρια το βαρέλι. Το αργό τύπου brent, υποχωρεί 4,52% στα 34,44 δολάρια το βαρέλι.

Για πρώτη φορά από το 1990 το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι δεν θα ορίσει στόχο για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν φέτος λόγω της «μεγάλης αβεβαιότητας» για τον κορονοϊό, ωστόσο ανακοίνωσε κάποια νέα μέτρα στήριξης.

Η ζήτηση πετρελαίου στην μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας αναμένεται να συρρικνωθεί 5% φέτος, σύμφωνα με τον ερευνητικό βραχίονα στης κινεζικής National Petroleum Company.

Οι συνθήκες, ωστόσο, μοιάζουν ευνοϊκές για το πετρέλαιο καθώς η αγορά ξαναβρίσκει την ισορροπία της. Οι αμερικανοί παραγωγοί βρίσκονται σε διαδικασία περιορισμού της παραγωγής κατά 1,75 εκατ. βαρέλια την ημέρα έως τις αρχές Ιουνίου, σύμφωνα με την IHS Markit. Αυτό έρχεται να προστεθεί στη συμφωνία του OPEC+ για μείωση της παραγωγής κατά σχεδον 10 εκατ. βαρέλια την ημέρα, με την οποία οι χώρες έχουν συμμορφωθεί μετά την έναρξη της ισχύος της την 1η Μαΐου.

Αν σου άρεσε κάνε