Χαμόγελα αισιοδοξίας στα ευρωπαϊκά ταμπλό

Χαμόγελα αισιοδοξίας στα ευρωπαϊκά ταμπλό

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:37 Δημιουργία 26/05/20, 10:46

Χαμόγελα αισιοδοξίας στα ευρωπαϊκά ταμπλό, τη στιγμή που αυξάνεται η αισιοδοξία για την ανακάλυψη εμβολίου, το οποίο θα μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον κορονοϊό.

Οι ευρωαγορές πήραν τη σκυτάλη από τους ασιατικούς δείκτες, καταγράφοντας κέρδη.

Στο ταμπλό, λοιπόν, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 1,11%, με τον κλάδο ταξιδίου και αναψυχής να "προσθέτει" 2,5%, ηγούμενος των κερδών, με όλους ωστόσο τους βασικούς κλάδους και χρηματιστήρια σε θετικό έδαφος. Ο έτερος πανευρωπαϊκός δείκτης, Eurostoxx 50, με τα βαριά χαρτιά της Ευρωζώνης, κερδίζει 0,92%.

Ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,64%, ο γαλλικός CAC 1,19%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει μίνι "άλμα", στο +1,92%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,99%, ενώ ο ισπανικός IBEX35 σημειώνει άνοδο 1,32%.

Οι ευρωαγορές ακολουθούν το θετικό κλίμα που κυριαρχεί και στις αγορές Ασίας - Ειρηνικού, μετά την ανακοίνωση από την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Novavax, τη Δευτέρα, ότι θα αρχίσει κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους του νέου, πειραματικού εμβολίου της κατά του κορονοϊού.

Η εταιρεία σημειώνει ότι αναμένει τα πρώτα αποτελέσματα σχετικά με την ασφάλεια και τα επίπεδα ανοσίας που δημιουργεί το εμβόλιο τον Ιούλιο. Η ανακοίνωση της Novavax έρχεται μετά την πρόσφατη, ανάλογη της Moderna περί θετικών ενδείξεων από δοκιμή δικού της πειραματικού εμβολίου, στην οποία και οι 45 άνθρωποι που το έλαβαν ανέπτυξαν αντισώματα.

Οι επενδυτές διατηρούν το βλέμμα τους στραμμένο και στην ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, η οποία έδειξε σημάδια κλιμάκωσης το σαββατοκύριακο.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου των ΗΠΑ, Robert O’Brien, τόνισε την Κυριακή ότι η Ουάσινγκτον πιθανότατα θα επιβάλει κυρώσεις στην Κίνα εάν το Πεκίνο εφαρμόσει τον νόμο περί "εθνικής ασφάλειας", ο οποίος θα περισφίξει τον κλοιό του κινεζικού ελέγχου στο εσωτερικό του Χονγκ Κονγκ.

Στο πεδίο των μακροοικονομικών στοιχείων, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία για τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στις -18,9 μονάδες, έναντι -23,1 τον Μάιο, σε μια μικρή βελτίωση.

Αν σου άρεσε κάνε