Στάση αναμονής στη Wall Street πριν από τις δηλώσεις του Τραμπ

Στάση αναμονής στη Wall Street πριν από τις δηλώσεις του Τραμπ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:56 Δημιουργία 28/05/20, 16:55

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης κινούνται οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου για την εκκίνηση της Πέμπτης, με τους αναλυτές να είναι προβληματισμένοι τόσο από τα στοιχεία για την οικονομία όσο και εν όψει των σημερινών δηλώσεων του Ντόναλτ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται αργότερα να υπογράψει εκτελεστική εντολή με την οποία θα περιορίζει τη λειτουργία των μεγάλων δικτύων social media, στο πλαίσιο της κόντρας που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες μεταξύ του Τραμπ και των επιχειρήσεων με «ορίζοντα» τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow ενισχύεται 0,35% στις 25.636 μονάδες.

Ο S&P 500 κερδίζει 0,15% στις 3.040 μονάδες.

Ο Nasdaq χάνει 0,23% στις 9.390 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, στο 5% διαμορφώθηκε η ύφεση στην οικονομία των ΗΠΑ για το α' τρίμηνο του 2020, εξαιτίας της κρίσης του κοροναϊού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη.

Ακόμα, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας ανήλθε στα 2,1 εκατομμύρια την εβδομάδα που έληξε στις 21 Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Η αύξηση αυτή ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων που έχουν υποβάλλει αίτηση για επίδομα ανεργίας κοντά στα 41 εκατομμύρια τις τελευταίες 10 εβδομάδες, σχεδόν το 25% του εργατικού δυναμικού.

Αν σου άρεσε κάνε