Στο «πράσινο» οι ευρωαγορές με το βλέμμα στη νέα κανονικότητα

Στο «πράσινο» οι ευρωαγορές με το βλέμμα στη νέα κανονικότητα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:04 Δημιουργία 01/06/20, 11:02

Στο «πράσινο» κινούνται οι ευρωαγορές στη συνεδρίαση της Δευτέρας, καθώς αίρονται σταδιακά τα μέτρα lockdown, ενώ παράλληλα τα βλέμματα στρέφονται και στις διαδηλώσεις που συνεχίζονται στις ΗΠΑ μετά τον φόνο του άοπλου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, από άνδρες της αστυνομίας της Μινεάπολης.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει κέρδη 1,08% στις 354,15 μονάδες.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο γαλλικός CAC-40 κερδίζει 1,63% και ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 1,49%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 1,47%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει κέρδη 2,21%. Σημειώνεται ότι οι αγορές είναι κλειστές στην Αυστρία, τη Δανία, τη Γερμανία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και την Ελβετία λόγω αργιών.

Οι επενδυτές ανά τον κόσμο στρέφουν τα βλέμματά τους στις εκτεταμένες αναταραχές που εκτυλίσσονται στις ΗΠΑ. Εκατοντάδες άνθρωποι συνελήφθησαν το σαββατοκύριακο καθώς διαδηλωτές και αστυνομία συγκρούστηκαν σε πόλεις σε ολόκληρη την Αμερική, καθώς η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ πυροδότησε περισσότερες από 100 διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με το NBC News. Ο Ντέρεκ Τσόβιν, ο αστυνομικός που εμφανίζεται σε βίντεο να γονατίζει πάνω στο λαιμό του Φλόιντ, έχει συλληφθεί και κατηγορείται για δολοφονία και ανθρωποκτονία. Ωστόσο η σύλληψη και οι κατηγορίες απέτυχαν να ''εξουδετερώσουν'' το θυμό του κοινού και οι διαμαρτυρίες, μερικές εκ των οποίων πήραν βίαια μορφή, συνεχίστηκαν. Δήμαρχοι μεγάλων πόλεων από το Λος Άντζελες έως τη Φιλαδέλφεια επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας και τουλάχιστον 12 πολιτείες, καθώς και η Ουάσιγκτον, ενεργοποίησαν τις δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς.

Παράλληλα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένει και η πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, τα κρούσματα κορονοϊού διεθνώς έχουν ξεπεράσει τα 6,1 εκατ. ενώ ο συνολικός απολογισμός θανάτων ανέρχεται σε 372.037, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Σε επίπεδο μεμονωμένων μετοχών, εκείνη της ιταλικής Mediobanca σημειώνει άνοδο 10,1% καθώς ο δισεκατομμυριούχος Leonardo Del Vecchio επιβεβαίωσε ότι έχει ζητήσει άδεια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να αναλάβει ποσοστό 20% στην τράπεζα.

Αν σου άρεσε κάνε