Κέρδη στην Ασία παρά τη βαριά «σκιά» του πολέμου ΗΠΑ-Κίνας

Κέρδη στην Ασία παρά τη βαριά «σκιά» του πολέμου ΗΠΑ-Κίνας

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:21 Δημιουργία 02/06/20, 10:19

Κέρδη καταγράφονται στα ασιατικά χρηματιστήρια στη συνεδρίαση της Τρίτης, παρά το γεγονός ότι οι τεταμένες σχέσεις ΗΠΑ-Κίνα αποτελούν «βαρίδι» για τις προοπτικές των οικονομιών στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,26%, στις 22.333,50 μονάδες, με τις μετοχές του ομίλου Softbank να σημειώνουν μίνι άλμα της τάξης του 3,35%, ενώ ο νοτιοκορεατικός KOSPI κινήθηκε ανοδικά κατά 1,07%.

Την ίδια ώρα, στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng σημειώνει ανοδική κίνηση της τάξης του 0,68% ενώ, στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai σημειώνει άνοδο 0,26% και ο Shenzen οριακά κέρδη 0,11%. Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted κατέγραψε κέρδη 0,44%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε με άνοδο 0,27%.

Στο μεταξύ, η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας (Reserve Bank of Australia) διατήρησε το βασικό επιτόκιό της σταθερό στο 0,25%, αναφέροντας στη δήλωσή της ότι οι οικονομικές προοπτικές φαντάζουν ελαφρώς πιο ενθαρρυντικές απ' όσο είχε αρχικώς εκτιμηθεί, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η σκιά της πανδημίας του κορονοϊού θα παραμείνει πάνω από την παγκόσμια και αυστραλιανή οικονομία για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Είναι πιθανό το βάθος της υφεσιακής στροφής να είναι μικρότερο του αρχικώς αναμενομένου, καθώς υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι το σύνολο των ωρών εργασίας σταθεροποιήθηκε στις αρχές Μαΐου, μετά την απότομη πτώση του», αναφέρει συγκεκριμένα ο διοικητής της RBA Philip Lowe, σε δήλωσή του.

Αν σου άρεσε κάνε