Κέρδη στην Ευρώπη

Κέρδη στην Ευρώπη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:15 Δημιουργία 03/06/20, 11:14

Κερδοφορία καταγράφεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στη συνεδρίαση της Τετάρτης, παρά τις αναταραχές στις ΗΠΑ.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 ενισχύεται 0,86% στις 362,88 μονάδες με τον κλάδο πετρελαίου και φυσικού αερίου να καταγράφει άνοδο 1,9%.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο γερμανικός DAX κερδίζει 1,40%, ο γαλλικός CAC-40 ενισχύεται 1,33% και ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 1%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 1,38%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει κέρδη 0,98%.

Οι επενδυτές διεθνώς συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά τις συνεχιζόμενες αναταραχές στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, ενός άοπλου Αφροαμερικανού από αστυνομικό της Μινεάπολης.

Οι πολιτειακοί και τοπικοί αξιωματούχοι ενέτειναν τις προσπάθειες για τον περιορισμό των αναταραχών το απόγευμα της Τρίτης (ώρα ΗΠΑ), καλώντας περαιτέρω αστυνομικές δυνάμεις και επιβάλλοντας απαγόρευση κυκλοφορίας, καθώς οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ για μία ακόμη νύχτα διαδηλώσεων.

Η Νέα Υόρκη ανακοίνωσε ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 μ.μ. θα παραμείνει σε ισχύ για το υπόλοιπο της εβδομάδας, αλλά αυτό δεν σταμάτησε εκατοντάδες διαδηλωτές να βγουν στους δρόμους.

Τα βλέμματα των επενδυτών παραμένουν στραμμένα και στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. Ο σύμβουλος σε ζητήματα υγείας του Λευκού Οίκου, Δρ. Άντονι Φάουτσι, εξέφρασε την Τρίτη τις ανησυχίες του για την "ανθεκτικότητα" ενός πιθανού εμβολίου κορονοϊού, σημειώνοντας ότι υπάρχει πιθανότητα ένα εμβόλιο να μην παρέχει μακροχρόνια ανοσία.

Αν σου άρεσε κάνε