Ύφεση 7,1% το 2020 προβλέπει η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας

Ύφεση 7,1% το 2020 προβλέπει η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας

ΑΓΟΡΕΣ Δημιουργία 05/06/20, 14:36

Κατά 7,1% αναμένεται να συρρικνωθεί η γερμανική οικονομία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Bundesbank, αναφέροντας και το ενδεχόμενο να χρειαστούν δυο χρόνια για να ανακάμψει.

Συγκεκριμένα, η κεντρική τράπεζα της χώρας στις εξαμηνιαίες προβλέψεις της εκτιμά πως η γερμανική οικονομία θα παρουσιάσει συρρίκνωση της τάξεως του 7,1% το 2020, με βάση τα ημερολογιακά προσαρμοσμένα στοιχεία, και 6,8% με βάση τα μη προσαρμοσμένα στοιχεία. Τα στοιχεία αυτά έρχονται να ταυτιστούν και με τις προβλέψεις της κυβέρνησης, που αναμένει ύφεση 6% με 7%.

Η Bundesbank σε δήλωσή της αναφέρει ότι η γερμανική οικονομία έχει περάσει τα δύσκολα της ύφεσης που προκάλεσε η πανδημία και αρχίζει να αναπτύσσεται ξανά, ωστόσο, η ανάπτυξη αυτή έρχεται με αργούς ρυθμούς αφού στην χώρα παραμένουν σε ισχύ ορισμένοι περιορισμοί για την αποφυγή εξάπλωσης του κοροναϊού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας τόνισε ότι η οικονομική κατάσταση της Γερμανίας παραμένει εξαιρετικά ασταθής και παρουσίασε δυο σενάρια για το πώς μπορεί να εξελιχθεί η κατάσταση, με το αρνητικό σενάριο να προβλέπει ύφεση της τάξεως του 10%, σε περίπτωση που αναζωπυρωθεί ο ιός και καταστεί αναγκαίο ένα δεύτερο lockdown.

Αν σου άρεσε κάνε