Δίχως κατεύθυνση η Ασία με το βλέμμα στον πληθωρισμό της Κίνας

Δίχως κατεύθυνση η Ασία με το βλέμμα στον πληθωρισμό της Κίνας

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:44 Δημιουργία 10/06/20, 09:42

Σε μεικτό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να εστιάζουν στα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Κίνας για τον Μάιο.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,06% και διαμορφώθηκε στις 23.105 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,47% ενώ ο Shenzhen ενισχύεται κατά 0,37%. Παράλληλα ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ επίσης κινείται ανοδικά κατά 0,13%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κερδίζει 0,35%, και στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε με άνοδο 0,06%.

Μείωση κατά 3,7% σημείωσε ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού για τον Μάιο σε ετήσια βάση σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις. Πρόκειται για μια σημαντική πτώση και μεγαλύτερη από αυτή που περίμεναν οι αναλυτές οι οποίοι, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, έκαναν λόγο για μείωση 3,3%. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 2,4% σε ετήσια βάση τον Μάιο, χαμηλότερα από την αύξηση 2,7% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters.

Οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους επίσης και στις αποφάσεις της Fed. Υπενθυμίζεται πως χτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε άλλο ένα ρεκόρ, έχοντας νωρίτερα σκαρφαλώνει πάνω και από τις 10.000 μονάδες για πρώτη φορά, ενώ ο S&P 500 και ο Dow Jones έκαναν ένα διάλειμμα από το ράλι των τελευταίων εβδομάδων που τους οδήγησε κοντά στα ιστορικά τους υψηλά.

Αν σου άρεσε κάνε