Στην «πρέσα» το πετρέλαιο

Στην «πρέσα» το πετρέλαιο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:26 Δημιουργία 12/06/20, 10:23

Παραμένει σε αρνητικό έδαφος το πετρέλαιο την Παρασκευή μετά την βουτιά του χθες σε ποσοστό άνω του 7% εν μέσω της γενικευμένης ανησυχίας για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας καθώς εντείνονται και πάλι οι φόβοι για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο ταμπλό το Brent χάνει 1,9% στα 37,80 δολ. το βαρέλι μετά την χθεσινή του κατρακύλα κατά 7,6%. Παράλληλα, το WTI σημειώνει βουτιά 2,2% στα 35,54 δολ. το βαρέλι, έχοντας χάσει χθες πάνω από 8%.

Οι τιμές του πετρελαίου είχαν καταγράψει ένα εντυπωσιακό ράλι τις προηγούμενες εβδομάδες βρίσκοντας στήριξη στις αποφάσεις του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του για τη δραματική μείωση της παραγωγής ώστε να απομακρυνθεί ένα μέρος της πλεονάζουσας προσφοράς από την αγορά.

Παρά τις περικοπές αυτές, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να καταγράφουν αύξηση στα αποθέματα καθώς η ζήτηση παραμένει αναιμική. Τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν σε νέο ρεκόρ στα 538,1 εκατ. βαρέλια αυτή την εβδομάδα καθώς οι φθηνές εισαγωγές από τη Σαουδική Αραβία συνεχίζουν να εισρέουν στη χώρα.

Αν σου άρεσε κάνε