Ανοδικό ξέσπασμα στην Ασία με το βλέμμα στη Fed

Ανοδικό ξέσπασμα στην Ασία με το βλέμμα στη Fed

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:05 Δημιουργία 16/06/20, 09:02

Ανοδικό ξέσπασμα καταγράφεται στα ασιατικά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Τρίτης, με το βλέμμα των επενδυτών να στρέφεται στην επίσημη έναρξη του προγράμματος εταιρικών ομολόγων από τη Fed, η οποία επισκιάζει τις ανησυχίες για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 2,2%, ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει άνοδο 4,37% στις 22.472 μονάδες, κέρδη 4,6% σημειώνει ο Kospi στις 2.124 μονάδες, 3,72% ο ASX στις 6.046 μονάδες και 2,85% ο Hang Seng στις 24.455 μονάδες, ενώ στην Κίνα τα κέρδη περιορίζονται στο 0,87% για τον Shanghai Composite στις 2.915 μονάδες και στο 0,89% για τον CSI στις 3.990 μονάδες.

Η Fed ξεκινά σήμερα να αγοράζει εταιρικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που αποφάσισε να εφαρμόσει για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Όπως σημειώνει το Reuters, οι παγκόσμιες μετοχές είχαν καταγράψει απότομη πτώση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενμέσω ανησυχιών για την αμερικανική οικονομία και της επανεμφάνισης των κρουσμάτων κορονοϊού στο Πεκίνο.

Ωστόσο, οι αγορές εταιρικών ομολόγων από τη Fed και τα δεδομένα που δείχνουν πως τα νέα κρούσματα στο Πεκίνο είναι υπό έλεγχο, συνέβαλαν ώστε οι μετοχές να αντιστρέψουν την πορεία τους και να κινηθούν υψηλότερα.

Αν σου άρεσε κάνε