Μεικτές τάσεις στην Ασία στη «σκιά» του ΔΝΤ

Μεικτές τάσεις στην Ασία στη «σκιά» του ΔΝΤ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:25 Δημιουργία 17/06/20, 10:23

Σε μεικτό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με φόντο το «καμπανάκι του ΔΝΤ ότι η παγκόσμια οικονομία πρόκειται να συρρικνωθεί περισσότερο από ό,τι προβλεπόταν σε προηγούμενες εκτιμήσεις.

Στο ταμπλό, στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 έχασε 0,57% στις 22.452,50 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite χάνει οριακά 0,02%, και ο Shenzhen χάνει 0,43% ενώ ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κερδίζει 024%.

Παράλληλα, ο Kospi της Νότιας Κορέας κερδίζει 0,14%.

Η επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Gita Gopinat, δήλωσε την Τρίτη ότι η επικείμενη ενημέρωση για τις προβλέψεις της παγκόσμιας οικονομίας τον Ιούνιο αναμένεται να δείξει αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, χειρότερους από προηγούμενες προβλέψεις. Ανέφερε επίσης ότι η τρέχουσα κρίση, την οποία ονόμασε Great Lockdown, είναι ''κάτι που δεν έχει ξαναδεί ο κόσμος στο παρελθόν''.

Οι αρχές ανά τον κόσμο έχουν επιβάλει μέτρα lockdown για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, με αποτέλεσμα να παραμένουν ''παγωμένες'' οι περισσότερες οικονομίες. Ενώ πολλές χώρες έχουν αρχίσει να άρουν σταδιακά αυτά τα περιοριστικά μέτρα, έχει αποδειχθεί μεγάλη πρόκληση δεδομένου της επικείμενης απειλής για αναζωπύρωση των κρουσμάτων του ιού.

Στο «μέτωπο» των μάκρο, οι εξαγωγές της Ιαπωνίας σημείωσαν πτώση 28,3% σε ετήσια βάση τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που κυκλοφόρησαν την Τετάρτη από το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Αν σου άρεσε κάνε