Καμπανάκι Λαγκάρντ για «δραματική πτώση» της οικονομίας

Καμπανάκι Λαγκάρντ για «δραματική πτώση» της οικονομίας

ΑΓΟΡΕΣ UPD 18:44 Δημιουργία 19/06/20, 13:26

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε στους ηγέτες της ΕΕ σήμερα πως η οικονομία τους βρίσκεται σε «δραματική πτώση» και τους κάλεσε να ενεργήσουν για να ηγηθούν της αναπτέρωσης της οικονομίας, μεταδίδει το Reuters.

Πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ανέφεραν πως η κα Λαγκάρντ, μιλώντας στη βιντεοδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ, είπε πως «η οικονομία της ΕΕ βιώνει μια δραματική πτώση».

Κατά την ίδια, η οικονομία της ευρωζώνης οδεύει προς μια «απότομη μείωση» περίπου 13% το β’ τρίμηνο και επανέλαβε την πρόβλεψη της ΕΚΤ για πτώση του ΑΕΠ κατά 8,7% φέτος και ανάκαμψη κατά 5,2% το 2021.

Η κα Λαγκάρντ είπε επίσης πως οι επιπτώσεις της χειρότερης οικονομικής ύφεσης της ΕΕ δεν έχουν ακόμα εκδηλωθεί πλήρως στην αγορά εργασίας και πως η ανεργία στην ευρωζώνη θα μπορούσε να πιάσει το 10%.

Ζήτησε από τους ηγέτες να συμφωνήσουν γρήγορα στο σχέδιο ανάκαμψής τους για να ηγηθούν της αναπτέρωσης της οικονομίας και είπε πως οι χρηματαγορές είναι σχετικά ήρεμες, λόγω των προσδοκιών πως το μπλοκ θα ενεργήσει για να δείξει πως «η ΕΕ επέστρεψε» στην ενεργό δράση, ανέφεραν οι πηγές.

Αν σου άρεσε κάνε