Ανοδικά η Ασία μετά το ρεκόρ του Nasdaq

Ανοδικά η Ασία μετά το ρεκόρ του Nasdaq

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:04 Δημιουργία 24/06/20, 10:03

Κερδοφορία επικρατεί στα ασιατικά χρηματιστήρια στη συνεδρίαση της Τετάρτης, μετά το νέο ρεκόρ του τεχνολογικού δείκτη Nasdaq στη Wall Street, το οποίο επισκίασε τις επενδυτικές ανησυχίες για την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού σε πολλές περιοχές του κόσμου.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει οριακές μεταβολές στις 22.534,32 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει μικρές απώλειες 0,05%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύεται σε ποσοστό 0,2%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει άνοδο 1,5%. Οι δείκτες σε Ταϊβάν και Σιγκαπούρη κερδίζουν 0,4% και 0,2% αντίστοιχα, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ενισχύεται 0,3%

Η εικόνα της πανδημίας του κορονοϊού σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη πάντως συνεχίζει να προκαλεί προβληματισμό στους αναλυτές που βλέπουν ότι η επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής έχει προκαλέσει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Η αναζωπύρωση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία αλλά και χώρες που το προηγούμενο διάστημα εμφάνισαν καλές επιδόσεις στην ανάσχεση της πανδημίας όπως η Γερμανία και η Νότια Κορέα, έχει πυροδοτήσει ανησυχίες ότι οι κυβερνήσεις θα αναγκαστούν να υιοθετήσουν και πάλι ακραία μέτρα για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού. Σε αυτό το πλαίσιο ο κίνδυνος να εκτροχιαστεί η οικονομική ανάκαμψη είναι πολύ πιθανός.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε αυτό το σαββατοκύριακο ότι η πανδημία παραμένει σε ανοδική τροχιά. Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εμφανίζουν τα περισσότερα κρούσματα και θανάτους στον κόσμο, με πάνω από 2,3 εκατ. περιπτώσεις και πάνω από 120.000 επιβεβαιωμένους θανάτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Johns Hopkins University.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα κρούσματα ξεπερνούν πλέον τα 9,2 εκατ. και οι θάνατοι τους 476.000.

Αν σου άρεσε κάνε