Στο «βαθύ κόκκινο» η Ασία μετά τις βαριές απώλειες στη Wall Street

Στο «βαθύ κόκκινο» η Ασία μετά τις βαριές απώλειες στη Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:46 Δημιουργία 25/06/20, 09:45

Αρνητικό κλίμα επικρατεί στα ασιατικά χρηματιστήρια, τα οποία ακολουθούν τις χθεσινές βαριές απώλειες στη Wall Street.

Η ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων στις ΗΠΑ αλλά και σε κάποιες περιοχές της Ευρώπης έχει αναζωπυρώσει τους φόβους για τις αντοχές της εύθραυστης οικονομικής ανάκαμψης. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποβάθμισε χθες περαιτέρω τις εκτιμήσεις του για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας προειδοποιώντας ότι η αβεβαιότητα παραμένει ιδιαίτερα υψηλή.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 υποχωρεί σε ποσοστό 1,1% στις 22.285,15 μονάδες.

Οι αγορές σε Χονγκ Κονγκ, Κίνα και Ταϊβάν παρέμειναν κλειστές σήμερα λόγω τοπικών αργιών.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 1,7%, ενώ οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Ινδονησία υποχωρούν 1,3% και 1% αντίστοιχα.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημειώνει βουτιά άνω του 2% στον απόηχο της ανακοίνωσης της μεγαλύτερης αεροπορικής της χώρας, Qantas, ότι σχεδιάζει να καταργήσει τουλάχιστον 6.000 θέσεις εργασίας και να κρατήσει άλλους 15.000 υπαλλήλους σε καθεστώς αναστολής εργασίας. Ο τίτλος της Qantas χάνει 2,8%.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε περικοπές δαπανών και να αντλήσει νέα κεφάλαια. Θα κρατήσει επίσης καθηλωμένα περίπου 100 αεροπλάνα από τον στόλο της για διάστημα ενός έτους ή και περισσότερο, ενώ θα αποσύρει έξι αεροπλάνα 747 της Boeing.

Την επενδυτική ψυχολογία επιβάρυνε περαιτέρω και ένα δημοσίευμα ότι ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει να επιβάλει νέους δασμούς σε αγαθά αξίας 3,1 δισ. δολ. από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό αναζωπύρωσε τις ανησυχίες ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν νέο εμπορικό πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία.

Αν σου άρεσε κάνε