Κατά 1% διολισθαίνουν οι ευρωαγορές

Κατά 1% διολισθαίνουν οι ευρωαγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:54 Δημιουργία 25/06/20, 10:51

Κατά 1% διολισθαίνουν οι ευρωαγορές στις συναλλαγές της Πέμπτης, με τους επενδυτές να αξιολογούν τις τελευταίες οικονομικές προβλέψεις από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ αλλά και σε ορισμένες χώρες στην Ευρώπη, έχει αναζωπυρώσει τους φόβους για τις αντοχές της εύθραυστης οικονομικής ανάκαμψης.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί κατά 1%, ο δείκτης του Λονδίνου χάνει 1,34% και ο γαλλικός δείκτης CAC 40 επίσης καταγράφει απώλειες 1,40%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, ο δείκτης του Μιλάνου υποχωρεί κατά 1,17% και ο δείκτης της Ισπανίας σημειώνει πτώση 1,23%.

Σχετικά με τις προβλέψεις του ΔΝΤ, στην τελευταία έκθεσή του εκτιμά πως η πανδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει μία πρωτοφανή καθίζηση της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας και αναθεωρεί εκ νέου καθοδικά τις οικονομικές του προβλέψεις για το 2020.

Το ΔΝΤ περιμένει πλέον η παγκόσμια οικονομία να συρρικνωθεί κατά 4,9% φέτος, μέγεθος μειωμένο κατά 1,9 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την πρόβλεψη του Απριλίου. Τον Ιανουάριο, πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, το Ταμείο έκανε λόγο για ανάπτυξη 3,3% της παγκόσμιας οικονομίας αυτό το έτος.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Heinz Hermann Thiele ενέκρινε το σχέδιο της κυβέρνησης ύψους 9 δισ. ευρώ, για τη διάσωση της Lufthansa. "Θα ψηφίσω υπέρ της πρότασης", τόνισε ο Thiele, ο οποίος κατέχει το 15,5% στη Lufthansa, στην Frankfurter Allgemeine. Οι μέτοχοι αναμένεται να ψηφίσουν για τη συμφωνία στην έκτακτη γενική συνέλευση της Lufthansa την Πέμπτη.

Η EasyJet PLC ανακοίνωσε σήμερα ότι άντλησε 418,6 εκατ. λίρες ($519,94 εκατ.) μέσω διάθεσης μετοχών και θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να ενισχύσει την ρευστότητα της και την πιστωτική της θέση, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ειδικότερα, η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει 59,5 εκατ. νέες κοινές μετοχές στις 703 πένες ανά μετοχή. Αυτό αποτελεί discount 5% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Τετάρτης στις 740 πένες

Αν σου άρεσε κάνε