Κερδοφορία στα ασιατικά ταμπλό - Κλειστές οι αγορές της Κίνας

Κερδοφορία στα ασιατικά ταμπλό - Κλειστές οι αγορές της Κίνας

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:21 Δημιουργία 26/06/20, 09:18

Με κέρδη ολοκληρώνουν την εβδομάδα οι ασιατικές αγορές, ακολουθώντας το ευνοϊκό κλίμα που επικράτησε χθες στο ταμπλό της Wall Street, στον απόηχο της πρωτοβουλίας των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών να χαλαρώσουν το κανονιστικό πλαίσιο για τις επενδύσεις των τραπεζών.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει άνοδο 1,3% στις 22.550,02 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί 0,55%. Οι αγορές στην Κίνα παρέμειναν και σήμερα κλειστές λόγω τοπικής αργίας.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κερδίζει 1,1%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει άνοδο 1,5%, ενώ οι δείκτες σε Νέα Ζηλανδία και Σιγκαπούρη κερδίζουν 0,04% και 1,05% αντίστοιχα.

Η Wall Street έκλεισε σε ανοδικό έδαφος χθες μετά την ανακοίνωση της Federal Reserve και άλλων ρυθμιστικών αρχών ότι θα χαλαρώσουν τους κανόνες που περιορίζουν την ικανότητα των τραπεζών να επενδύουν σε hedge funds και σε άλλους φορείς.

Η αλλαγή αυτή θα μπορούσε να ενισχύσει τα τραπεζικά κέρδη μετά τις διαδοχικές μειώσεις των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες κοντά στο μηδέν για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού.

Παράλληλα, η Fed ανακοίνωσε ότι διέταξε τις 34 μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες να αναστείλουν τις επαναγορές ιδίων μετοχών και να βάλουν όρια στις πληρωμές μερισμάτων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ενισχύσουν τα κεφάλαια τους εν μέσω της ύφεσης που γνωρίζει η αμερικανική οικονομία.

Στο πλαίσιο των ετήσιων stress tests που διενεργεί, η Fed ανακοίνωσε ότι με βάση το χειρότερο σενάριο για την εξέλιξη της οικονομίας οι τράπεζες αναμένεται να χάσουν περίπου 700 δισ. δολ.

Την επενδυτική ψυχολογία πάντως συνεχίζει να επιβαρύνει η εικόνα της πανδημίας στις ΗΠΑ, με τις μεγαλύτερες πολιτείες της χώρας να εμφανίζουν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορνονοϊού.

Οι νοσηλείες και τα νέα κρούσματα σημείωσαν νέα υψηλά σε πολιτείες όπως η Καλιφόρνια, η Φλόριντα και το Τέξας το οποίο αποφάσισε να αναστείλει την επιθετική επανεκκίνηση της οικονομίας του. Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων στη χώρα προσεγγίζει και πάλι τα υψηλά που σημείωσε στα τέλη του Απριλίου

Αν σου άρεσε κάνε