Σε ανοδική τροχιά η Ευρώπη με «σκυτάλη» από Wall κι Ασία

Σε ανοδική τροχιά η Ευρώπη με «σκυτάλη» από Wall κι Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:03 Δημιουργία 26/06/20, 11:02

Ανοδικά ξεκίνησαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι ευρωαγορές, παίρνοντας τη σκυτάλη από την Ασία και με φόντο την υψηλή κερδοφορία στη Wall στο κλείσιμο της Πέμπτης.

Υπενθυμίζεται ότι οι δείκτες της Wall Street έκλεισαν χθες στα υψηλά της ημέρας μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών αρχών ότι θα χαλαρώσουν τους κανονισμούς στο ρυθμιστικό πλαίσιο των τραπεζών, απελευθερώνοντας δισεκατομμύρια δολάρια.

Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές παρακολουθούν με προβληματισμό την εξέλιξη της πανδημίας, ιδίως στις ΗΠΑ όπου οι περισσότερες πολιτείες συνεχίζουν να καταγράφουν ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού. Η πολιτεία του Τέξας αποφάσισε να αναστείλει την προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας μετά από άλλο ένα ρεκόρ στις νοσηλείες και τα νέα κρούσματα.

Οι ΗΠΑ καταγράφουν πλέον πάνω από 2,4 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα και περισσότερους από 124.000 θανάτους σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Johns Hopkins University. Ωστόσο, το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων των ΗΠΑ (CDC) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο αληθινός αριθμός των μολύνσεων ενδεχομένως να είναι και 10 φορές υψηλότερος από την επίσημη καταμέτρηση.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται σε ποσοστό 0,6% στις 361,95 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,6% στις 12.253,13 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 κερδίζει 0,8% στις 4.959,84 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται σε ποσοστό στις 6.196,23 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,55%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,4%.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, το Reuters μετέδωσε σήμερα ότι η ολλανδική κυβέρνηση συμφώνησε σε ένα πακέτο διάσωσης 3,4 δισ. ευρώ για την Air France-KLM.

Αν σου άρεσε κάνε