«Βουτιά» 2% για το πετρέλαιο

«Βουτιά» 2% για το πετρέλαιο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 13:47 Δημιουργία 29/06/20, 11:16

Πτώση σημειώνει το πετρέλαιο, καθώς οι ανησυχίες εντείνονται από τη στιγμή που τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες με αρκετές από αυτές να επιβάλλουν ξανά μέτρα περιορισμού.

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό αργό τύπου WTI υποχωρεί κατά 1,53% στα $37,88 ανά βαρέλι και το αργό τύπου Brent επίσης κινείται πτωτικά κατά 1,32% στα $40,38 ανά βαρέλι. Oι απώλειες τόσο για το WTI όσο και για το Brent άγγιξαν νωρίτερα το 2%.

Το Brent αναμένεται να καταγράψει τον Ιούνιο τον τρίτο συνεχόμενο μήνα κερδών από τότε που οι παραγωγοί πετρελαίου επέκτειναν τη συμφωνία μείωσης προσφοράς πετρελαίου κατά 9,7 εκατ. βαρελιών ημερησίως έως και τον Ιούλιο ενώ η ζήτηση πετρελαίου βελτιώθηκε αφού οι χώρες σε όλον τον κόσμο μείωσαν τα μέτρα περιορισμού..

Την ίδια ώρα, η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει προκαλέσει τουλάχιστον 500.000 θανάτους και πάνω από 10.000.000 κρούσματα παγκοσμίως από τότε που η Κίνα ανακοίνωσε επισήμως την εμφάνιση της ασθένειας τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Πανεπιστήμιου Τζονς Χόπκινς καθώς. Οι περισσότεροι θάνατοι καταγράφονται στις ΗΠΑ με την Βραζιλία και το Ηνωμένο Βασίλειο να ακολουθούν. Νέες εστίες του κορονοϊού υπάρχουν σε χώρες όπως Κίνα, Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία.

"Ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού είναι γεγονός" δήλωσε ο Howie Lee οικονομολόγος της τράπεζας ΟCBC της Σιγκαπούρης. "Αυτό περιορίζει την αισιοδοξία που επικρατούσε τις τελευταίες εβδομάδες" δήλωσε.

Άλλοι παράγοντες που περιορίζουν την ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου είναι τα υψηλά αποθέματα πετρελαίου και η παραγωγή των ΗΠΑ. Παρά τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ+ να μειώσει την παράγωγή πετρελαίου τα αποθέματα στις ΗΠΑ έφτασαν σε νέα επίπεδα ρεκόρ.

Αν σου άρεσε κάνε