«Πράσινο» στην Ασία με το βλέμμα στα μάκρο

«Πράσινο» στην Ασία με το βλέμμα στα μάκρο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:53 Δημιουργία 30/06/20, 09:52

Στο «πράσινο» κινούνται οι ασιατικές αγορές στις συναλλαγές της Τρίτης, στον απόηχο της ανακοίνωσης των επίσημων στοιχείων για την πορεία της μεταποίησης στην Κίνα τον Ιούνιο, που ξεπερνά τις προσδοκίες των αναλυτών.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei κέρδισε 1,33%, στις 22.288,14 μονάδες, την ώρα που ο νοτιοκορεατικός KOSPI ενισχύεται κατά 0,88. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng κερδίζει 0,08%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shangai καταγράφει κέρδη 0,61% και ο Shenzen 1,70%. Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted σημείωσε άνοδο 0,68%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε με ισχυρά κέρδη 1,43%.

Στο «μέτωπο» των μάκρο, ο μεταποιητικός δείκτης PMI της Κίνας για τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στις 50,9 μονάδες, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής (NBS) της χώρας. Οικονομικοί αναλυτές σε έρευνα του πρακτορείου Reuters εκτιμούσαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωνόταν στις 50,4 μονάδες, με το 50 να αποτελεί το όριο μεταξύ συρρίκνωσης και επέκτασης.

Τον Μάιο, ο μεταποιητικός PMI της χώρας είχε διαμορφωθεί στις 50,6 μονάδες, σύμφωνα πάντα με το κινεζικό NBS.

Η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας τον Μάιο, εξάλλου, σημείωσε συρρίκνωση 8,4% σε σχέση με τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε το ιαπωνικό υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας. Πρόκειται για πτώση μεγαλύτερη της πρόβλεψης για συρρίκνωση της τάξης του 5,6%, η οποία καταγραφόταν σε έρευνα του Reuters μεταξύ οικονομικών αναλυτών.

Αν σου άρεσε κάνε