Χωρίς σαφή προσανατολισμό η Ασία

Χωρίς σαφή προσανατολισμό η Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:01 Δημιουργία 01/07/20, 09:59

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι ασιατικές αγορές στις πρωινές συναλλαγές της Τετάρτης.

Θετικό κλίμα προσδίδει το ιστορικό κλείσιμο της Wall Street μόλις χθες, καθώς οι αμερικανικοί δείκτες ολοκλήρωσαν το καλύτερο τρίμηνο από το 987.

Την ίδια ώρα, δε, καταλυτικός παράγοντας αποτελούν τα στοιχεία, που δείχνουν ανάκαμψη της εργοστασιακής δραστηριότητας στην Κίνα τον Ιούνιο, που καταγράφεται ισχυρότερη σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε κατά 0,75%, στις 22.121,73 μονάδες, με τον νοτιοκορεατικό KOSPI να καταγράφει οριακές απώλειες 0,08%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng ενισχύεται κατά 0,52%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shangai ενισχύεται κατά 1,12%, ενώ ο Shenzen υποχωρεί οριακά κατά 0,03%. Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted έκλεισε με άνοδο 0,71%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 "κέρδισε" 0,62%.

Ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας της Κίνας της Caixin, διαμορφώθηκε σε υψηλό εξαμήνου τον Ιούνιο, χάρη στην αυξημένη εγχώρια ζήτηση παρά την υποχώρηση των νέων παραγγελιών για εξαγωγές.

Στο «μέτωπο» των μάκρο, ο δείκτης μεταποίησης Caixin σημείωσε άνοδο στις 51,2 μονάδες τον Ιούνιο από τις 50,7 μονάδες τον Μάιο.

Τα στοιχεία του Ιουνίου κάνουν λόγο για ανάπτυξη της δραστηριότητας σε μηνιαία βάση, καθώς διαμορφώθηκε άνω των 50 μονάδων, που διαχωρίζουν την ανάπτυξη από την ύφεση.

Η βελτίωση υποδηλώνει ότι η ισχυρότερη εγχώρια ζήτηση ήταν αυτή που αύξησε κατά κύριο λόγω τις πωλήσεις, ενώ οι νέες παραγγελίες για εξαγωγές συνέχισε να υποχωρεί, προσθέτοντας ότι η απασχόληση επίσης παρέμεινε σε πτωτική τάση.

Αν σου άρεσε κάνε