DNV για ζήτηση πετρελαίου: Δεν «βλέπει» ποτέ ξανά επιστροφή σε επίπεδα... κορύφωσης

DNV για ζήτηση πετρελαίου: Δεν «βλέπει» ποτέ ξανά επιστροφή σε επίπεδα... κορύφωσης

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:27 Δημιουργία 01/07/20, 10:24

Η κατανάλωση πετρελαίου δεν θα επιστρέψει ποτέ στα περσινά επίπεδα, όπου η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου έφτασε στην κορύφωσή της, εκτιμά η DNV, μία εκ των κορυφαίων συμβουλευτικών εταιρειών στον κλάδο ενέργειας.

Όπως σημειώνει, δεν είναι βεβαίως μόνο η πανδημία, αλλά και η στροφή ολόκληρου του πλανήτη σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και «πράσινες», καθαρές τεχνολογίες.

Σύμφωνα με τη νορβηγική εταιρεία, το 2050 η παγκόσμια χρήση ενέργειας θα είναι 8% χαμηλότερη σε σχέση με την προ πανδημίας πρόβλεψη. «Οι συμπεριφορικές αλλαγές διαρκείας στα ταξίδια, στις μετακινήσεις, στον τρόπο εργασίας, θα περιορίσουν περαιτέρω την ενεργειακή χρήση και τη ζήτηση για ορυκτά καύσιμα από τον κλάδο μεταφορών, όπως και από τις βιομηχανίες σιδηρομεταλλεύματος και χάλυβα», εξηγεί η DNV σε έκθεσή της για τις επιπτώσεις της πανδημίας.

«Αν και περιμένουμε η ζήτηση πετρελαίου να ανακάμψει την επόμενη χρονιά, μετά την εφετινή της πτώση, θεωρούμε ότι είναι πολύ πιθανό να μην επιστρέψει ποτέ στα επίπεδα που είδαμε το 2019», προσθέτει.

Αν σου άρεσε κάνε