Ευφορία στα ασιατικά ταμπλό με το βλέμμα στο εμβόλιο

Ευφορία στα ασιατικά ταμπλό με το βλέμμα στο εμβόλιο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:48 Δημιουργία 02/07/20, 09:47

Κερδοφορία επικρατεί στα ασιατικά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Πέμπτης, ύστερα από το χθεσινό ρεκόρ του Nasdaq στη Wall Street, με φόντο τις ελπίδες για την εξεύρεση εμβολίου κατά του Covid-19.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει μικρά κέρδη 0,1% στις 22.145,96 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται σε ποσοστό 1,5%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει άνοδο 1,4%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κερδίζει 1%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κερδίζει 1,5%, ενώ ο NZ 50 της Νέας Ζηλανδίας ενισχύεται σε ποσοστό 1,3%. Οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Ινδονησία κερδίζουν 0,2% και 0,6% αντίστοιχα.

Το θετικό κλίμα διαμορφώνει η χθεσινή ανακοίνωση των Pfizer και BioNtech ότι τα αρχικά στοιχεία από τις δοκιμές σε ένα εμβόλιο έχουν δείξει ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Την ίδια στιγμή τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για τον μεταποιητικό κλάδο σε Ασία, Ευρώπη και ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας μετά το σοκ των προηγούμενων εβδομάδων από το κλείδωμα της οικονομίας.

Προβληματισμό συνεχίζει ωστόσο να προκαλεί η εικόνα της πανδημίας στις ΗΠΑ, με την Καλιφόρνια και το Τέξας να καταγράφουν νέα ρεκόρ στα κρούσματα του κορονοϊού και ενώ οι νοσηλείες έχουν εκτοξευτεί σε πολλές πολιτείες. Τα κρούσματα στις ΗΠΑ φτάνουν πλέον τα 2,68 εκατ. ενώ οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τους 128.000.

Αν σου άρεσε κάνε