Ευφορία στη Wall Street μετά από τα αμερικανικά μάκρο

Ευφορία στη Wall Street μετά από τα αμερικανικά μάκρο

ΑΓΟΡΕΣ Δημιουργία 02/07/20, 16:43

Με σημαντικά κέρδη ξεκίνησαν την Πέμπτη οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τους επενδυτές να «παίρνουν τα πάνω τους» μετά από τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.

Τα στοιχεία για την μεγάλη ανάκτηση, μετά από τη συντριβή των προηγούμενων μηνών λόγω του κοροναϊού, αναθαρρούν τη διάθεση για πονταρίσματα στα ταμπλό, παρά τ' ό,τι τα νέα κρούσματα της νόσου στις ΗΠΑ σπάνε υψηλά ρεκόρ.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow κερδίζει 1,54% στις 26.143 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 1,42% στις 3.159 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 1,35% στις 10.291 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ δημιούργησε 4,8 εκατ. θέσεις εργασίας τον Ιούνιο, ο μεγαλύτερο νούμερο από το 1939, που ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων από την αμερικανική κυβέρνηση.

Eν τω μεταξύ, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 11,1% από 13,3% τον Μάιο.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα ανακτηθούν 3 εκατ. από τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν εν μέσω πανδημίας.

Η ενίσχυση της απασχόλησης έρχεται να προστεθεί σε σειρά οικονομικών δεικτών που δείχνουν ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, όπως η μεταποίηση και η καταναλωτική εμπιστοσύνη. Ωστόσο, το υπουργείο Εργασίας έλαβε υπόψη του στοιχεία ως τις 12 Ιουνίου και ως εκ τούτου η έκθεση δεν αποτυπώνει το νέο κύμα «λουκέτων» σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.

Σε ξεχωριστή έκθεση, το υπουργείο Εργασίας ανέφερε ότι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ανήλθαν στο 1,427 εκατ. την εβδομάδα που έληξε στις 27 Ιουνίου από 1,48 εκατ. τον προηγούμενο μήνα.

Αυτή είναι η 15η διαδοχική εβδομάδα στην οποία καταγράφονται πάνω από 1 εκατομμύριο αιτήσεις για επίδομα ανεργίας.

Αν σου άρεσε κάνε