Στο «πράσινο» η Ασία μετά το ισχυρό ρεκόρ του Nasdaq

Στο «πράσινο» η Ασία μετά το ισχυρό ρεκόρ του Nasdaq

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:00 Δημιουργία 03/07/20, 09:58

Στο «πράσινο» κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά το ανοδικό κλείσιμο των δεικτών της Wall Street χθες και το νέο ρεκόρ του Nasdaq στον απόηχο των ιδιαίτερα ισχυρών στοιχείων που ανακοινώθηκαν από την αγορά εργασίας.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει άνοδο 0,7% στις 22.306.48 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κερδίζει 0,9%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει άνοδο 1,2%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας κερδίζει 0,6%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες στις ΗΠΑ έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 4,76 εκατ. θέσεις εργασίας τον Ιούνιο, μετά τις μαζικές απώλειες των προηγούμενων μηνών, οδηγώντας τον δείκτη ανεργίας στο 11,1% από 13,3% τον Μάιο.

Τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία αποδείχθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών που έκαναν λόγο για 3,7 εκατ. θέσεις εργασίας σε δημοσκόπηση του MarketWatch. Παράλληλα, η αμερικανική κυβέρνηση αναθεώρησε ανοδικά τα στοιχεία του Μαΐου, ανακοινώνοντας 2,7 εκατ. νέες θέσεις εργασίας από 2,5 εκατ. προηγουμένως.

Τα ενθαρρυντικά μάκρο μαζί με τις τελευταίες αναφορές για πιθανά εμβόλια και θεραπείες για τον κορονοϊό έχουν δώσει ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία που έχει πληγεί από την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες στην αμερικανική ήπειρο. Στις ΗΠΑ οι 40 από τις 50 πολιτείες καταγράφουν αύξηση της καμπύλης των μολύνσεων με τα συνολικά κρούσματα να ξεπερνούν πλέον τα 2,7 εκατ. και οι θάνατοι τους 128.000, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Johns Hopkins University.

Αν σου άρεσε κάνε