Δυναμικό comeback στην Ευρώπη

Δυναμικό comeback στην Ευρώπη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:10 Δημιουργία 06/07/20, 10:50

Μετά το πρωινό ράλι στην Ασία, κέρδη άνω του 2% καταγράφουν οι ευρωαγορές στις συναλλαγές της Δευτέρας.

Οι επενδυτές διακατέχονται από αισιοδοξία γύρω από το ζήτημα του κορονοϊού, εστιάζοντας στην προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας και στην πρόοδο που σημειώνεται στα πιθανά φάρμακα για την αντιμετώπιση του ιού.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, κέρδη 2,23% σημειώνει ο γερμανικός δείκτης DAX, ανοδικά κατά 2,19% κινείται ο δείκτης του Λονδίνου όπως και ο γαλλικός CAC 40 κατά 2,04%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, ο δείκτης του Μιλάνου κερδίζει 2,27% και ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 ενισχύεται κατά 2,76%.

Την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε σήμα για «άδεια κυκλοφορίας υπό όρους» στο αντιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη για τη θεραπεία ασθενών με σοβαρά συμπτώματα covid-19.

Η άδεια για τη χρήση της ρεμδεσιβίρης δόθηκε μία εβδομάδα μετά τη σχετική σύσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), ενώ κανονικά χρειάζονται 67 ημέρες.

Η εφημερίδα Sunday Times ανέφερε επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο κλείνει συμφωνία ύψους £500 εκατ. με τη Sanofi και τη GlaxoSmithKline για 60 εκατ. δόσεις ενός πιθανού εμβολίου.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Σάββατο διαπιστώθηκαν ανά τον κόσμο περισσότερες από 200.000 νέα κρούσματα κορονοϊού, αριθμός - ρεκόρ για ένα 24ωρο.

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων σημειώθηκε την ίδια ημέρα στις αμερικανικές πολιτείες της Φλόριντα και του Τέξας, με την αύξηση του αριθμού να εγείρει ανησυχία για την πιθανότητα νέων lockdowns προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά του ιού, γεγονός που - εάν γίνει πραγματικότητα - θα έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες στην οικονομική ανάκαμψη.

Αν σου άρεσε κάνε