Χωρίς προσανατολισμό η Ασία μετά τη «βουτιά» της Wall Street

Χωρίς προσανατολισμό η Ασία μετά τη «βουτιά» της Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:06 Δημιουργία 08/07/20, 10:05

Σε μεικτό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές στις συναλλαγές της Τετάρτης, μετά τις βαριές απώλειες στη Wall Street και ενώ η ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας συνεχίζει να επιβαρύνει την επενδυτική ψυχολογία.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει πτώση 0,8% στις 22.438,65 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει μικρά κέρδη 0,2%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει άνοδο 1% και ο Shenzhen Composite κερδίζει 0,6%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας καταγράφει μικρές απώλειες 0,1%, ενώ οι δείκτες σε Ταιβάν και Ινδονησία κερδίζουν 0,6% και 1,3% αντίστοιχα. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 χάνει 1,5%.

Η αισιοδοξία ότι οι μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη ανακάμπτουν μετά το σοκ της πανδημίας οδήγησε τις προηγούμενες εβδομάδες σε ένα ισχυρό ράλι τις αγορές. Ωστόσο, το άλμα των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Ινδία και αλλού πυροδοτεί ανησυχίες για τις αντοχές της οικονομικής ανάκαμψης.

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν νέο ρεκόρ μολύνσεων, ξεπερνώντας και τις 60.000 σε 24 ώρες, με τα συνολικά κρούσματα να ξεπερνούν τα 3 εκατ. σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Johns Hopkins University.

Αν σου άρεσε κάνε