Σκυτάλη στην Ασία από τη Wall

Σκυτάλη στην Ασία από τη Wall

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:43 Δημιουργία 09/07/20, 09:40

Ευφορία επικρατεί στα ασιατικά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Πέμπτης, με τις αγορές να λαμβάνουν ώθηση από το ανοδικό κλείσιμο της Wall Street, τη στιγμή που οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το ένα μετά το άλλο ρεκόρ ως προς τον αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού.

Χθες, Τετάρτη το αμερικανικό χρηματιστήριο σημείωσε άνοδο για έκτη φορά στις τελευταίες επτά συνεδριάσεις, παρά τις εντεινόμενες ανησυχίες ότι η αποτυχία των ομοσπονδιακών και πολιτειακών αρχών να θέσουν υπό έλεγχο την εξάπλωση του ιού θα μπορούσε να εκτροχιάσει την εύθραυστη ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Οι ΗΠΑ μετρούν πλέον πάνω από 3 εκατ. κρούσματα, με τους θανάτους να έχουν ξεπεράσει τους 132.000 σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Johns Hopkins University. Σε παγκόσμιο επίπεδο τα κρούσματα ξεπέρασαν και το επίπεδο των 12 εκατ.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 ενισχύεται σε ποσοστό 0,6% στις 22.568,45 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κερδίζει 0,5%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite σημειώνει άνοδο 1,4%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi κερδίζει 0,8%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ενισχύεται σε ποσοστό 0,9%. Ο NZ50 της Νέας Ζηλανδίας σημειώνει βουτιά 2,3%, ενώ στη Σιγκαπούρη ο STI χάνει 0,3%.

Στα μάκρο της ημέρας τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κίνα έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε 3% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για πτώση 3,2% σε δημοσκόπηση του Reuters. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή, στο μεταξύ, αυξήθηκε κατά 2,5% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αν σου άρεσε κάνε