Μεικτά πρόσημα στην... Ευρώπη του Covid-19

Μεικτά πρόσημα στην... Ευρώπη του Covid-19

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:41 Δημιουργία 09/07/20, 11:40

Μεικτά πρόσημα καταγράφονται στα ευρωπαϊκά ταμπλό στις συναλλαγές της Πέμπτης, με τις αγορές να αναζητούν κατεύθυνση, μετά την ευφορία σε Ασία και Wall Street.

Οι επενδυτές εξακολουθούν να διατηρούν στο επίκεντρο της προσοχής τους τις εξελίξεις στο «μέτωπο» του κορονοϊού, αξιολογώντας την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,25% στις 367,25 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,8% στις 12.594,58 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 υποχωρεί 0,1% στις 4.976,05 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,2% στις 6.145,21 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,2%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει μικρές απώλειες 0,1%.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις η γερμανική εταιρεία λογισμικού SAP ανακοίνωσε ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα το δεύτερο τρίμηνο ενισχύθηκε με ταχύτερο ρυθμό από το αναμενόμενο και επιβεβαίωσε το outlook για το σύνολο του έτους, με τα έσοδα και τα λειτουργικά κέρδη να ενισχύονται. Ο τίτλος της εταιρείας σημειώνει άλμα άνω του 7%.

Οι τελευταίες ανακοινώσεις στο επιστημονικό πεδίο για την καταπολέμηση του νέου ιού ενισχύουν πάντως την αισιοδοξία ότι γίνονται βήματα προόδου. Η Gilead Sciences ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ξεκίνησε τις δοκιμές σε μια εισπνεόμενη μορφή του αντιϊκού φαρμάκου remdesivir που θα μπορεί να χορηγείται και εκτός των νοσοκομείων.

Το Reuters στο μεταξύ αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εξασφαλίσει συμφωνίες για πειραματικές θεραπείες με τους φαρμακευτικούς κολοσσούς Merck και Roche.

Αν σου άρεσε κάνε