Στην πρέσα η Ευρώπη για την έξαρση της πανδημίας

Στην πρέσα η Ευρώπη για την έξαρση της πανδημίας

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:09 Δημιουργία 10/07/20, 11:08

Στο βαθύ κόκκινο κινούνται οι ευρωαγορές, καθώς ενισχύονται οι ανησυχίες σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στις ΗΠΑ και όχι μόνο.

Απώλειες καταγράφει ο γερμανικός δείκτης DAX κατά 0,46%, υποχωρεί ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,47%, πτωτικά κινείται και ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 κατά 0,40%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο ισπανικός δείκτης χάνει 0,33% και ο δείκτης του Μιλάνο κινείται επίσης πτωτικά κατά 0,09%.

Στις ΗΠΑ καταγράφηκε νέο ρεκόρ κρουσμάτων καθώς καταγράφηκαν περισσότερα από 65.000 κρούσματα σε 24 ώρες με τις πολιτείας Καλιφόρνια και Φλόριντα να βρίσκονται μεταξύ των 12 πολιτειών που σπάνε τα ρεκόρ των κρουσμάτων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι ο κορονοϊός εξαπλώνεται στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου με περισσότερα από 12,2 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Στην Αυστραλία, η Μελβούρνη βρίσκεται ξανά σε καραντίνα μετά την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκε με τις αρχές να σκέφτονται να επιβραδύνουν την επιστροφή των πολιτών στην κανονικότητα μετά και το νέο ξέσπασμα του ιού στην Βικτώρια. Την ίδια ώρα στο Χονγκ Κονγκ οι αρχές θα προχωρήσουν στο κλείσιμο των σχολείων μετά την αύξηση των κρουσμάτων.

Στη Βρετανία από τις 25 Ιουλίου θα ανοίξουν ξανά τα γυμναστήρια και οι πισίνες ενώ οι εξωτερικές πισίνες και οι παραστάσεις θα επιτρέπονται από αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς η χώρα χαλαρώνει τα μέτρα περιορισμού.

Οι γεωπολιτικές διαφορές εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίκεντρο καθώς οι ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσουν αντίποινα κατά της Γαλλίας λόγω της φορολογίας των ψηφιακών υπηρεσιών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο εμπορίου των ΗΠΑ Robert Lighthizer.

Αν σου άρεσε κάνε