Κερδοφορία στα ταμπλό παρά τον Covid-19

Κερδοφορία στα ταμπλό παρά τον Covid-19

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:39 Δημιουργία 13/07/20, 10:38

Κερδοφορία επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο ξεκίνημα της εβδομάδας, παρά το γεγονός πως τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, στο ταμπλό, ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται κατά 1,13%, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,95% και ο δείκτης του Λονδίνου επίσης κινείται ανοδικά κατά 1,16%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης της Ισπανίας σημειώνει κέρδη 1,12% και ο δείκτης του Μιλάνου καταγράφει άνοδο 0,87%.O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται ανοδικά κατά 0,79%.

Οι επενδυτές προσπαθούν να διατηρήσουν την αισιοδοξία τους παρά το γεγονός πως παγκοσμίως παρατηρείται σημαντική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων με τις ΗΠΑ να πρωταγωνιστούν. Στην Φλόριντα την Κυριακή μόνο αναφέρθηκαν 15.299 νέα κρούσματα και πρόκειται για τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων που έχει καταγραφεί ποτέ σε αμερικανική πολιτεία από το ξεκίνημα της επιδημίας.

Οι ΗΠΑ ανέφεραν περισσότερα από 60.000 νέα κρούσματα για τρεις συνεχόμενες ημέρες, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στα 3 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Johns Hopkins.

Στο επίκεντρο των επενδυτών αυτή την εβδομάδα θα βρεθούν και τα αποτελέσματα μεγάλων τραπεζών. JP Morgan, Citigroup και Wells Fargo αναμένεται να κάνουν τις σχετικές ανακοινώσεις την Τρίτη.

Αν σου άρεσε κάνε