Σκυτάλη από Ασία - Σε πτωτικό τέμπο η Ευρώπη

Σκυτάλη από Ασία - Σε πτωτικό τέμπο η Ευρώπη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:30 Δημιουργία 16/07/20, 11:26

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, δίχως να λαμβάνουν ώθηση από τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας στο β' τρίμηνο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,67% στις 371 μονάδες, με αρνητικό πρωταγωνιστή τις μετοχές τροφίμων και ποτών.

Οι επενδυτές διεθνώς επεξεργάζονται τα τελευταία στοιχεία για την ανάπτυξη της Κίνας την Πέμπτη, αναζητώντας ενδείξεις για το πώς ανακάμπτει από την πανδημία του κορονοϊού η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

H οικονομία της Κίνας "έτρεξε" με ρυθμό 3,2% στο β' τρίμηνο του έτους, ανακάμπτοντας από μια ιστορική συρρίκνωση που προκλήθηκε από τον κορονοϊό στο α' τρίμηνο του έτους, καθώς το Πεκίνο κατόρθωσε να θέσει σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο τον ιό και να επαναφέρει την οικονομική δραστηριότητα. Μετά από τη συρρίκνωση του 6,8% στο α΄ τρίμηνο, η Κίνα τώρα είναι η πρώτη από τις μεγάλες οικονομίες παγκοσμίως που ανακοινώνει θετικό ρυθμό ανάπτυξης μετά από την πανδημία.

Στην Ευρώπη οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ αν και η κεντρική τράπεζα δεν αναμένεται να προβεί σε κάποια αλλαγή στην πολιτική της.

Στο ταμπλό, ο γερμανικός DAX χάνει 0,83% στις 12.823 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 0,96% στις 5.058 μονάδες. Στη Βρετανία, ο FTSE 100 υποχωρεί 0,79%.

Στην Ισπανία, ο IBEX 35 υποχωρεί 0,33%, ενώ ο FTSE MIB χάνει 0,14%.

Αν σου άρεσε κάνε