Άμεση συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης ζητά η Λαγκάρντ

Άμεση συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης ζητά η Λαγκάρντ

ΑΓΟΡΕΣ Δημιουργία 16/07/20, 16:07

Ακόμα ένα μήνυμα προς τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να υπάρξει άμεσα συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ απέναντι στην κρίση του κορονοϊού έστειλε το μεσημέρι της Πέμπτης η διοικήτρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου λίγο μετά από τη διατήρηση της νομισματικής πολιτικής της ευρωτράπεζας στα τρέχοντα επίπεδα, η Γαλλίδα αξιωματούχος χαρακτήρισε ως άνιση την ανάκαμψη της οικονομίας από την πανδημία που βρίσκεται στα πρώτα της βήματα. .

Ακόμα, επεσήμανε ότι η αβεβαιότητα είναι αυξημένη καθώς και ότι η ύφεση το β’ τρίμηνο φαίνεται πως είναι εντός των προβλέψεων που έχει διατυπώσει η τράπεζα.

Ισχυρή, στοχευμένη και προσωρινή πρέπει να είναι η δημοσιονομική στήριξη της οικονομίας, σύμφωνα με την επικεφαλής της ΕΚΤ. Καλωσορίζουμε την πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης των 750 δισ. ευρώ, τόνισε. «Είναι σημαντικό οι ηγέτες να συμφωνήσουν γρήγορα σε ένα φιλόδοξο πακέτο» δήλωσε η Λαγκάρντ.

Σχολιάζοντας την εικόνα σε ότι αφορά τον πληθωρισμό εκτίμησε ότι θα συνεχίσει να κινείται πτωτικά και θα αρχίσει να αυξάνει εκ νέου το 2021.

Σε ότι αφορά δε την αγορά ομολόγων στο πλαίσιο του QE σημείωσε ότι η κεντρική τράπεζα ότι έγιναν εμπροσθοβαρείς κινήσεις και το τελευταίο διάστημα περιορίστηκαν οι αγορές δεδομένου ότι οι αγορές έγιναν πιο σταθερές.

Αν σου άρεσε κάνε