Αντιδρά η Ασία μετά τη «βουτιά» 4% στην Κίνα

Αντιδρά η Ασία μετά τη «βουτιά» 4% στην Κίνα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:34 Δημιουργία 17/07/20, 10:09

Ανοδική αντίδραση κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές στις τελευταίες συναλλαγές της εβδομάδας, ύστερα από τη «χασούρα» 4% που σημειώθηκε στο ταμπλό της Κίνας χθες.

Πιο αναλυτικά, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε κατά 0,32%, στις 22.696,42 μονάδες, με τον νοτιοκορεατικό KOSPI να κερδίζει 0,80%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng καταγράφει κέρδη 0,50%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shangai παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητος πέριξ των 3.210 μονάδων, ενώ ο Shenzen σημειώνει άνοδο 0,42%. Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted έκλεισε με κέρδη 0,20%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 κατέγραψε άνοδο 0,38%.

Η γενική τάση των επενδυτών είναι να κινούνται προσεκτικά, λόγω των χθεσινών απωλειών στην Κίνα και της διάψευσης των αναλυτών σχετικά με τις εκτιμήσεις τους για την ανεργία στις ΗΠΑ, τονίζει ο Tapas Strickland, οικονομικός διευθυντής στην National Bank of Australia, σε σημείωμά του.

Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στη χώρα έφτασαν τα 1,3 εκατ. την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Ιουλίου, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, έναντι εκτιμήσεων για 1,25 εκατ. σε έρευνα του δικτύου Dow Jones.

Οι εντάσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου βαρύνουν επίσης το επενδυτικό κλίμα, με το πρακτορείο Reuters να μεταδίδει την Πέμπτη, επικαλούμενο πηγές του, ότι η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει απαγόρευση ταξιδίων στις ΗΠΑ για το σύνολο των μελών του ΚΚ Κίνας και τις οικογένειές τους.

Τα στοιχεία για το εμπόριο της Σιγκαπούρης, εξάλλου, έδειξαν μια αύξηση των μη πετρελαϊκών εξαγωγών της πόλης - κράτους τον Ιούνιο κατά 16,1% σε ετήσια βάση, ενώ στις προβλέψεις γινόταν λόγος για αύξηση 6,2%. Τα στοιχεία για το ΑΕΠ τα οποία ανακοινώθηκαν νωρίτερα εντός της εβδομάδας έδειξαν ότι η χώρα έχει εισέλθει σε τεχνική ύφεση.

Αν σου άρεσε κάνε