Χαμένες στη μετάφραση οι διεθνείς αγορές - Μεικτά πρόσημα στην Ασία

Χαμένες στη μετάφραση οι διεθνείς αγορές - Μεικτά πρόσημα στην Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 07:05 Δημιουργία 20/07/20, 07:00

Σε μεικτό έδαφος άνοιξαν την «αυλαία» της νέας εβδομάδας οι ασιατικές αγορές, με το βλέμμα των επενδυτών να παραμένει εστιασμένο στις εξελίξεις γύρω από το μέτωπο του κορονοϊού, τη στιγμή που το δολάριο ενισχύεται.

Η πλειοψηφία των μετοχών υποχωρεί στα ασιατικά ταμπλό, με τις κινεζικές να «γράφουν» βουτιά 2%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ σημειώνονται σταθεροποιητικές τάσεις.

Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι οι διεθνείς αγορές προέρχονται από τρεις κερδοφόρες εβδομάδες, με την επενδυτική κοινότητα να «διαβάζει» τις πολιτικές στήριξης των κυβερνήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο ο κορονοϊός παρελαύνει.

Μάλιστα, στο Χονγκ Κονγκ ανακοινώθηκαν ακόμη 108 κρούσματα. Στο πλαίσιο αυτό, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα εργαστούν ξανά από το σπίτι, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κοινόχρηστους εσωτερικούς χώρους.

Στις ΗΠΑ, ο δήμαρχος του Λος Άντζελες, Eric Garcetti προειδοποίησε ότι η πόλη βρίσκεται στα πρόθυρα μιας νέας παραμονής στο σπίτι.

Σύμφωνα με τον Shane Oliver, επικεφαλής της επενδυτικής στρατηγικής της AMP Capital Investors Ltd, οι μετοχές εξακολουθούν να είναι ευάλωτες σε μια περαιτέρω διόρθωση, με τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ να αποτελούν το μεγάλο «βαρίδι».

Παράλληλα, στην Ευρώπη οι ηγέτες είναι χαμένοι στη μετάφραση, αδυνατώντας να βρουν ισορροπίες, ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης και το πακέτο τόνωσης των 750 δισ. ευρώ.

«Αυτό είναι το μοντέλο των διαπραγματεύσεων στην Ευρώπη, όπου οι ηγέτες διαφωνούν έως στο παρά πέντε της συναίνεσης», δήλωσε ο Mathieu Savary, στρατηγικός της BCA Research, στο Bloomberg TV.

«Δεν πιστεύουμε ότι το «ναυάγιο» αυτό το Σαββατοκύριακο, τουλάχιστον μέχρι τώρα, σηματοδοτεί και το τέλος των προσπαθειών για συμφωνία».

Αν σου άρεσε κάνε