Ισχυρά κέρδη στην Ασία μετά το τεχνολογικό «άλμα» στη Wall

Ισχυρά κέρδη στην Ασία μετά το τεχνολογικό «άλμα» στη Wall

ΑΓΟΡΕΣ UPD 08:36 Δημιουργία 21/07/20, 08:00

Τη «σκυτάλη» κερδών από τη Wall Street, που χθες «σκαρφάλωσε» σε υψηλά 6μήνου, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο, πήρε η Ασία, με φόντο τα ιδιαίτερα θετικά μηνύματα από το μέτωπο του κορονοϊού, καθώς τα αποτελέσματα από το εμβόλιο της Οξφόρδης είναι πολύ καλά και δείχνουν «διπλό χτύπημα» κατά της νόσου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αγορές σε Αυστραλία, Νότια Κορέα και Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκαν πάνω από 1%, ενώ την ίδια ώρα τα ευρωπαϊκά futures κινούνται ανοδικά, ύστερα από την επίτευξη συμφωνίας για ένα πακέτο-ορόσημο, «αντίδοτο» στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, στις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο Κορυφής.

Υπενθυμίζεται ότι χθες στη Wall, ο Nasdaq κατέγραψε άλμα 2,51% τερματίζοντας στις 10.767,09 μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους κλάδους, με κέρδη έκλεισαν μόνο τρεις και συγκεκριμένα ο κλάδος των καταναλωτικών αγαθών με +3,1%, των τεχνολογικών εταιρειών με +2,51% και των τηλεπικοινωνιών με +1,3%.

Στο ταμπλό των επιχειρήσεων, πτώση σημείωσαν οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών, μετά την υποχώρηση που κατέγραψε η ταξιδιωτική κίνηση την προηγούμενη εβδομάδα, για πρώτη φορά από τα μέσα Απριλίου, λόγω της αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού σε πολλές αμερικανικές πολιτείες.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψε και ο τίτλος της AstraZeneca, σχεδόν 4%, παρά την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων για το υποψήφιο εμβόλιο της εταιρείας κατά του κορονοϊού.

Αντίθετα, οι ενθαρρυντικές ενδείξεις του εμβολίου των BioNTech και Pfizer χάρισε κέρδη και στους δύο τίτλους, που ενισχύθηκαν κατά 3,44% και 0,69% αντίστοιχα.

Αν σου άρεσε κάνε