Ψάχνει... βηματισμό η Ασία

Ψάχνει... βηματισμό η Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:11 Δημιουργία 23/07/20, 10:10

Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι ασιατικές αγορές, καθώς η οικονομία της Νότιας Κορέας περιήλθε σε ύφεση, αφού συρρικνώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, εξαιτίας της πανδημίας που έπληξε σοβαρά τις εξαγωγές της χώρας, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται και οι νέες εντάσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.

Στο ταμπλό, στη Νότια Κορέα, ο Kospi καταγράφει απώλειες 0,48% στις 2.217,86 μονάδες.

Στην Κίνα, ο Shanghai Composite υποχωρεί 0,27%, ενώ ο Shenzhen component χάνει 0,67%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng κερδίζει 0,65% ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημείωσε κέρδη 0,32% Σημειώνεται πως στην Ιαπωνία ο Nikkei είναι κλειστός λόγω αργίας.

Οι εντάσεις μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου κλιμακώθηκαν αφού οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες ότι έδωσαν εντολή για το κλείσιμο του προξενείου της Κίνας στο Χιούστον, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μόργκαν Όρταγκους. Η Κίνα από τη μεριά της χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή "πρόκληση" και "μια άνευ προηγουμένου κλιμάκωση", και απείλησε με αντίποινα αν οι ΗΠΑ δεν ανακαλέσουν την απόφασή τους.

"Οι ελπίδες για μεγαλύτερη δημοσιονομική ώθηση στις ΗΠΑ και η αισιοδοξία για ένα εμβόλιο αντιστάθμισαν τις ανησυχίες σχετικά με την κλιμάκωση των εντάσεων ΗΠΑ-Κίνας", ανέφερε ο John Bromhead από την ANZ Research.

Αν σου άρεσε κάνε