Πτωτικά η Ασία εν μέσω εντάσεων ΗΠΑ-Κίνας

Πτωτικά η Ασία εν μέσω εντάσεων ΗΠΑ-Κίνας

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:54 Δημιουργία 24/07/20, 09:52

Σε πτωτικό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές την Παρασκευή εν μέσω νέων εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Συγκεκριμένα, ο Shanghai Composite διολισθαίνει 3,17%, ενώ ο Shenzhen component κατρακυλά 5,02%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng χάνει 1,95% και στην Ιαπωνία ο Nikkei, που χθες παρέμεινε κλειστός λόγω αργίας, έκλεισε σήμερα με απώλειες 0,58% στις 22.7511,61 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi υποχωρεί 0,64% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 έκλεισε με απώλειες 1,16% στις 6.024 μονάδες.

Οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας βρέθηκαν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος αυτή την εβδομάδα. Η Κίνα ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι διέταξε τις ΗΠΑ να κλείσουν το προξενείο τους στη Chengdu, αφότου προηγουμένως μέσα στην εβδομάδα οι ΗΠΑ έδωσαν εντολή για το κλείσιμο του προξενείου της Κίνας στο Χιούστον. Η Κίνα είχε χαρακτηρίσει την ενέργεια αυτή "πρόκληση" και "μια άνευ προηγουμένου κλιμάκωση", και είχε απειλήσει με αντίποινα αν οι ΗΠΑ δεν ανακαλούσαν την απόφασή τους.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ προέβη σε νέες δηλώσεις κατά της Κίνας. "Η αλήθεια είναι ότι οι πολιτικές μας, και οι πολιτικές άλλων ελεύθερων εθνών, ανέστησαν την πληγείσα οικονομία της Κίνας, μόνο για να δουν το Πεκίνο να ''δαγκώνει'' τα διεθνή χέρια που το τροφοδότησαν", δήλωσε ο Μάικ Πομπέο σε ακροατήριο στην Προεδρική Βιβλιοθήκη του Ρίτσαρντ Νίξον στη Καλιφόρνια.

Αν σου άρεσε κάνε