Κόντρα στο «μέτωπο» ΗΠΑ-Κίνας οι ασιατικές αγορές

Κόντρα στο «μέτωπο» ΗΠΑ-Κίνας οι ασιατικές αγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:07 Δημιουργία 10/08/20, 10:05

Κόντρα στις τεταμένες σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας κινούνται οι ασιατικές αγορές, οι οποίες καταγράφουν θετικά πρόσημα τη Δευτέρα.

Στο ταμπλό, ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει άνοδο 1,51%, με τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών Hyundai Motor και Kia Motors να σημειώνουν άλμα 11,22% και 5,44% αντίστοιχα.

Από τον τεχνολογικό κλάδο, άνοδο 0,35% σημειώνει η μετοχή της Samsung Electronics και άλμα 8,42% καταγράφει η μετοχή της LG Electronics.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημειώνει κέρδη 1,76%. Σημειώνεται πως η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα κρουσμάτων κορονοϊού στη πολιτεία Βικτόρια, όπου καταγράφεται η πλειονότητα των κρουσμάτων και θανάτων λόγω του ιού.

Σε μια προσπάθεια να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού, η πολιτεία επέβαλε περιοριστικά μέτρα στη κίνηση των κατοίκων και έκλεισε μεγάλα τμήματα της οικονομίας.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κερδίζει 1,32% και ο Shenzen component ενισχύεται 0,36% ενώ ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημειώνει απώλειες 0,15%. Η αγορά της Ιαπωνίας είναι κλειστή σήμερα λόγω αργίας.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα το οποίο θα απαγορεύσει τη χρήση των WeChat και TikTok στη χώρα, με ισχύ από τα μέσα του επόμενου μήνα.

Στη συνέχεια, η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει έναν νέο κύκλο κυρώσεων σε 11 άτομα, συμπεριλαμβανομένης της ηγέτιδας του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, για τον ρόλο της στην επίβλεψη και την "εφαρμογή των πολιτικών καταστολής της ελευθερίας και των δημοκρατικών διαδικασιών του Πεκίνου".

Αν σου άρεσε κάνε