«Πράσινο» στην Ευρώπη με τις γεωπολιτικές εντάσεις στο επίκεντρο

«Πράσινο» στην Ευρώπη με τις γεωπολιτικές εντάσεις στο επίκεντρο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:54 Δημιουργία 10/08/20, 10:53

Στο «πράσινο» κινούνται οι ευρωαγορές, με τις γεωπολιτικές εξελίξεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας να βρίσκονται στο επίκεντρο των επενδυτών.

Στο ταμπλό, κέρδη καταγράφει ο γερμανικός δείκτης DAX κατά 0,33%, ενισχύεται ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 κατά 0,89%, ανοδικά κινείται ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,72%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης του Μιλάνου ενισχύεται κατά 0,39% και ο ισπανικός δείκτης κερδίζει 1,19%.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται επίσης ανοδικά κατά 0,23%.

Υπενθυμίζεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα το οποίο θα απαγορεύσει τη χρήση των WeChat και TikTok στη χώρα, με ισχύ από τα μέσα του επόμενου μήνα.

Στη συνέχεια, η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει έναν νέο κύκλο κυρώσεων σε 11 άτομα, συμπεριλαμβανομένης της ηγέτιδας του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, για τον ρόλο της στην επίβλεψη και την "εφαρμογή των πολιτικών καταστολής της ελευθερίας και των δημοκρατικών διαδικασιών του Πεκίνου".

Αξιωματούχοι προέτρεψαν επίσης τον Τραμπ να καταργήσει τις κινεζικές εταιρείες που συναλλάσσονται στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ και δεν πληρούν τις απαιτήσεις ελέγχου των ΗΠΑ έως τον Ιανουάριο του 2022, όπως ανέφερε το Reuters την περασμένη εβδομάδα.

Νωρίτερα στην Ασία οι δείκτες στα κυριότερα χρηματιστήρια κινήθηκαν επίσης ανοδικά.

Αν σου άρεσε κάνε